Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καζάκης, ο "Πάπας" της Ελλάδας

Το ΕΠΑΜ είναι (άλλο) ένα κόμμα με σοφή ηγεσία (και γεν. γραμματέα). Και είναι και η μόνη κομματική ηγεσία που ξέρει να μας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην σωτηρία. Αυθεντία. Καλύτερα κι από κομμουνιστικό κόμμα δηλαδή

Είναι κάποιοι, δεν ξέρω τι τους έπιασε, και οργανώνουν μια συγκέντρωση στον Μαραθώνα.
Ομως από οτι φαίνεται το πράγμα δεν είναι τόσο αθώο ή έστω ακίνδυνο, για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της. Βέβαια δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας μια και οι γνήσιοι και κυρίως οι μόνοι εκφραστές των συμφερόντων της χώρας και του λαού, της λαϊκής μάζας, καθώς και της σωτηρίας όλων ημών, (εμείς είμαστε η μάζα), στέκονται άγρυπνοι στις επάλξεις. Και ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ύποπτους και τους γραφικούς. Από μίλια μακριά.
Το ΕΠΑΜ μπορεί μεν να είναι κόμμα, έχει όμως σοφή ηγεσία. Και ως σοφό κόμμα, ανώτερο και από κομμουνιστικό, διαθέτει την σοφή ηγεσία εκείνη, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει με σιγουριά και ασφάλεια τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε. Μας προειδοποιεί λοιπόν, η ηγεσία του ΕΠΑΜ, οτι κάτι επικίνδυνο και ύποπτο, συμβαίνει με αυτή την συγκέντρωση στον Μαραθώνα.
Ετσι σε δύο δημοσιεύματα, μία ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ και μία ανάρτηση του γεν. γραμματέα του ΕΠΑΜ, φροντίζει η ηγεσία του ΕΠΑΜ να μας ενημερώσει για τα παρακάτω ανησυχητικά.
  • Οι οργανωτές του Μαραθώνα είναι κάτι ακτιβιστές του διαδικτύου που απλώς παίζουν με το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια ("κάποιοι άλλοι τον καλούν σε «ακτιβισμούς» και «δράσεις», παίζοντας μέσα από το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια...")
  • Τζάμπα σκοτώνονται αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα. Η συγκέντρωση που οργανώνουν είναι  καταδικασμένη ("των φιλόδοξων και εκ προοιμίου καταδικασμένων πρωτοβουλιών")
  • Οι οργανωτές του Μαραθώνα από οργανωμένη πάλη δεν ξέρουν την τύφλα τους ("ξεκομμένα από την οργανωμένη πάλη καλεί σε ακτιβισμούς")
  • "Δήθεν" θέλουν ανατροπή και "δήθεν" θέλουν αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας. Πολύ δήθεν τύποι. ("δήθεν ανατροπής και αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας")
  • Πρόκειται για πολύ χύμα κατάσταση. Κάτι σαν πάρτυ ίσως. Χωρίς στόχους. Δεν είναι δηλαδή κάτι σοβαρό. Και μάλλον ότι κάνουν αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα, το κάνουν για να γελοιοποιήσουν τον "κόσμο" (σσ.!!! γιατί όχι τις μάζες;) που αντιδράει στην κατάλυση της δημοκρατίας. Δηλαδή είχαμε δημοκρατία, καταλύθηκε και αυτοί οι γελοίοι τύποι, γελοιοποιούν τώρα τον "κόσμο" που αντιδρά στην κατάλυση της δημοκρατίας ("χύδην, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους και με εντελώς ανύπαρκτα προτάγματα, γελοιοποιώντας έτσι την ανάγκη του κόσμου για αντίδραση στην κατάλυση της Δημοκρατίας")
  • Υπάρχουν δύο εκδοχές για τους οργανωτές του Μαραθώνα: ή πράκτορες είναι ή φαρσέρ αυτοί οι τύποι. Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει ("Αν δεν είναι ηθελημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη πλευρά του καθεστώτος, τότε πρόκειται για φαρσοκωμωδία ολκής.")
  • Η ηγεσία του ΕΠΑΜ έχει αναλύσει σε κείμενά της το τι ακριβώς είναι η γνήσια δημοκρατία και έχει διαφωτίσει επακριβώς περί γνήσιας δημοκρατίας τον λαό. Οι οργανωτές του Μαραθώνα εξευτελίζουν, μαζί με πολλά άλλα, και την έννοια της γνήσιας δημοκρατίας. Γενικώς αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα είναι κάτι τύποι που έχουν πάρει τον εξευτελισμό εργολαβία. ("Με τους φανφαρονισμούς, τις γενικότητες και το κάλεσμα των «θεσμικών φορέων εξουσίας» εξευτελίζεται, στην πράξη, η αναγκαιότητα για ανατροπή του καθεστώτος, καθώς και η Συντακτική Εθνοσυνέλευση που απαιτείται για την εγκαθίδρυση ενός νέου γνήσια δημοκρατικού πολιτεύματος")
  • Στα οικονομικά η ηγεσία του ΕΠΑΜ είναι αυθεντία. Ισως και η μόνη αυθεντία. Αυτοί οι ύποπτοι για πρακτοριλίκι, εργολάβοι εξευτελιστές, οργανωτές του Μαραθώνα, δεν έχουν ιδέα από οικονομικά. Αυτό που το βάζεις;  ("δεν μας λένε τίποτα για το χρέος, τη ξένη κατοχή και τη σταδιακή μετατροπή της χώρας σε υποσαχάριου τύπου Ειδική Οικονομική Ζώνη στην περιφέρεια της ευρωένωσης.")
  • Δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ούτε την αλφαβήτα και την προπαίδεια ξέρουν οι άσχετοι ("Οι πρωτεργάτες της «κίνησης» δείχνουν να αγνοούν τα απολύτως βασικά: Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία")
  • Η ηγεσία του ΕΠΑΜ είναι αντίθετη με αυτούς τους ύποπτους ή γελοίους τύπους ("Το ΕΠΑΜ – σε αντίθεση με αυτούς – θα συνεχίσει τη δύσκολη και βασανιστική πορεία του")
  • Πρόκειται για ...χαπενίστες σαν τους 300 Ελληνες και δεν θέλουν να γίνουν κόμμα, όπως έγινε και πολύ καλά έκανε το ΕΠΑΜ. Αρα τι θέλουν τέλοσπάντων αυτοί οι οργανωτές του Μαραθώνα, αν δεν θέλουν να γίνουν κόμμα; Υπάρχει κάτι άλλο το οποίο μπορεί να θελήσει κάποιος σε αυτή τη ζωή εκτός από το να κάνει κόμμα; ("Το Μάραθων 13 ακολουθεί την γνωστή και πλήρως αποτυχημένη λογική των χάπενινγκ, όπως π.χ. ήταν οι 300 Έλληνες που κάποτε μάζευαν υπογραφές στο Σύνταγμα - αλήθεια τι απέγιναν;")
  • Εχουν κάνει την ξεφτίλα επάγγελμα. Το 'παμε αυτό αλλά το ξαναλέμε για να το εμπεδώσουν όλοι. ("Τους στόχους που προβάλει τους ξεφτιλίζει στην λαϊκή συνείδηση και δεν τους προωθεί")
  • Οι οργανωτές του Μαραθώνα είναι ύποπτοι. Πολύ πολύ ύποπτοι. Διότι προσπαθούν να συνδέσουν με την δική τους γραφικότητα, η οποία τεκμηριώθηκε πιο πάνω από την σοφή ηγεσία του ΕΠΑΜ, τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία είναι μόνο για σοφές κομματικές ηγεσίες που ξέρουν να καθοδηγούν σωστά τις μάζες ("προσπαθεί να "κάψει" πολύ σοβαρά προτάγματα και αιτήματα καταγράφοντας τα στη συνείδηση ευρύτερων μαζών ως αιτήματα και προτάγματα γραφικών. ")
  • Κάνουν μαζώξεις διαφόρων περίεργων τύπων και καλούν τον κόσμο να ψηφίσει μέσω διαδικτύου . Αυτό ίσως για να εξευτελίσουν και τις ψηφοφορίες και ίσως και τα δημοψηφίσματα. Ασε που νομίζουν, τα ψώνια, πως αντιπροσωπεύουν και τον ελληνικό λαό ("σε παρωδία ψηφοφοριών δια του διαδικτύου και σε μαζώξεις περίεργων που νομίζουν ότι αντιπροσωπεύουν - ελέω διαδικτύου - τον ελληνικό λαό")
  • Είναι γραφικοί και οτι κάνουν το κάνουν για να κερδίσουν δημοσιότητα ("Τα υπόλοιπα είναι είτε για γραφικούς επαναστάτες του διαδικτύου, είτε για επίδοξους παραγοντίσκους που επιδιώκουν την εφήμερη δημοσιότητα.")
Ευτυχώς που έχουμε τέτοια σοφά κόμματα σαν το ΕΠΑΜ με σοφές ηγεσίες.
Αλλιώς, εμείς οι μάζες, θα διατρέχαμε τον μεγάλο κίνδυνο να μας χειραγωγούν διάφοροι ύποπτοι φαρσέρ.
Βέβαια, τώρα που τα ξαναδιαβάζω όλα αυτά τα οποία αναλύει η σοφή ηγεσία του ΕΠΑΜ, μπαίνω στον πειρασμό να σηκωθώ και να πάω στην συγκέντρωση του Μαραθώνα. Μόνο και μόνο για να δω τι στο καλό είναι αυτοί οι γελοίοι και ύποπτοι τύποι. Αλλά σε σας δεν το προτείνω να πάτε, γιατί μπορεί να θυμώσει κι άλλο η ηγεσία του ΕΠΑΜ.
Τελικά ρε φίλε η ηγεσία του ΕΠΑΜ έχει δίκιο. Γεμίσαμε ψώνια. Γεμίσαμε ψώνια που ζητάνε δημοσιότητα. Τι ψώνια; Ψωνάρες.
Και μερικές τέτοιες ψωνάρες θέλουν να μας κυβερνήσουν κιόλας.
Ευτυχώς όμως, εμάς τις μάζες, μας φυλάει η σοφή ηγεσία του ΕΠΑΜ από τις κακοτοπιές.
ΥΓ. Ωχ θα το ξεχνούσα. Ο υπογράφων είναι μέλος στην οργανωτική ομάδα του Μαραθώνα 2013. Και μάλιστα θέλει τόσο πολύ την δημοσιότητα που ούτε το όνομά του δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα (εδώ).


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

15 σχόλια :

  1. Aυτά που γράφει είναι παράφραση αυτών που είπε ο Δημήτρης.Το Ε.ΠΑ.Μ δε θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στη σωτηρία,αλλά έχει καταθέσει τις προτάσεις του στον Ελληνικό λαό και προσπαθεί μέσω του καθημερινού αγώνα εθελοντών πολιτών να τις διαβουλευτεί με όλο το λαό.Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση είναι μια απο αυτές και όλοι αυτοί που έφτιαξαν το Μαραθών 2013 σκέφτηκαν οτι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που έγινε στην Ισλανδία.Μόνο που στην Ισλανδία είχαν ένα Πρόεδρο που ήταν με το λαό και θα εφάρμοζε τις αποφάσεις των πολιτών.Εύχομαι η κίνηση τους να είναι πετιχυμένη,να δούμε όμως ποιός θα εφαρμόσει τις αποφάσεις τους.Ο Παπούλιας?
    Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση είναι ίσως απο τις ελάχιστες λύσεις για να ξεμπερδέψουμε με τη δικτατορία και αν καεί με ελλιπείς κινήσεις λιγοστεύουμε τις ελπίδες μας.
    Μάγνητας ο αρμόδιος.
    Και εκτός πλάκας,Ευθυμιάδης Κώστας μέλος Ε.ΠΑ.Μ Βόλου.
    (Εδώ είμαστε για τη συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ...
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακά τά ψέματα όποιος παρακολουθεί τον κύριο Καζάκη τα τρία τελευταία χρόνια έχει καταλάβει ότι δεν λέει αερολογίες και ότι έχει πέσει μέσα στις προβλέψεις του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

    μακάρι να πετύχει ή να ξεκινήσει κάτι το Μάραθων 13

    αλλά καλό θα ήταν και ο συγραφέας αυτού του άρθρου να υπογράφει επώνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω με το επώνυμα. Το ψευδώνυμό του είναι αρκετό γιατί μ' αυτό έχει υπογράψει άπειρα άρθρα του, ώστε να τον χαρακτηρίζει πλήρως.
      Αν δηλαδή αντί για Θραξ έβλεπες, Αριστείδης Πηγαδόπουλος, θα σήμαινε κάτι για σένα;

      Διαγραφή
    2. "αλλά καλό θα ήταν και ο συγραφέας αυτού του άρθρου να υπογράφει επώνυμα "

      Θεόδωρος Μπεμπέκης του Νικολάου ονομάζομαι. Αν θες και ΑΔΤ, μήπως χρειαστεί σε κάποιον για κάποια αγωγή/έγκληση, να τον δημοσιεύσω κι αυτόν ευχαρίστως.

      Και ας κόψουμε επιτέλους αυτή την π@π@ρι@ με τα περί επωνυμίας και ανωνυμίας. Δεν είμαι κουκουλοφόρος. Για ιδέες και συμπεριφορές μιλάμε. Για αγωγή και ήθος. Για πολιτικό στοχασμό και εντιμότητα. Οχι για επώνυμους και ανώνυμους.

      Και όταν κάποιος αφήνει τέτοια φαρμακερά υπονοούμενα για το πρόσωπό μου(μας) (“...Αν δεν είναι ηθελημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη πλευρά του καθεστώτος, τότε πρόκειται για φαρσοκωμωδία ολκής...”), εγώ νομίζω πως οφείλω να απαντήσω. Και θεωρώ πως απάντησα σχετικά ευγενικά.

      Θραξ Αναρμόδιος

      Διαγραφή
    3. Θόδωρε, θα σε μαλώσω... Αφού δεν έδωσες ΑΜΚΑ και αντίγραφο του Ε9, μαζί με τις τελευταίες σου φορολογικές δηλώσεις, καθώς και άδεια πρόσβασης στον τραπεζικό σου λογαριασμό, νομίζω πως υποκρύπτεις στοιχεία, άρα δεν καλύπτεις επαρκώς τον φάκελο και ως εκ τούτου θεωρείσαι ύποπτος και θα ερευνηθείς από τα αρμόδια όργανα, αφού τόλμησες να γράψεις για τον Καζάκη. Ενδέχεται να συνέλθει και η Ιερά Εξέταση για τα δέοντα, με επιλογή καύσης ή 20ετούς διαμονής σε κάποιο γκούλαγκ

      Διαγραφή
    4. "Θόδωρε, θα σε μαλώσω... Αφού δεν έδωσες ΑΜΚΑ και αντίγραφο του Ε9, μαζί με τις τελευταίες σου φορολογικές δηλώσεις...."

      E, ναι, αρχίσανε τώρα.

      Εχω δημοσιεύσει ΑΝΩΝΥΜΩΣ δεκάδες άρθρα και ομιλίες και του γεν. γραμματέα του ΕΠΑΜ, και ανακοινώσεις του ΕΠΑΜ και χίλια δυο. Εδώ και δυο χρόνια. Και κανείς δεν με έψεξε που έκανα ΑΝΩΝΥΜΩΣ αυτές τις δημοσιεύσεις.

      Τώρα που έκανα μια δημοσίευση για να υπερασπίσω τον εαυτό μου και την οργανωτική ομάδα, ότι δεν είμαστε ελέφαντες, εμφανίζονται κάποιοι και αρχίζουν το τροπάρι περί ανωνυμίας. Λες κι αυτό είναι το θέμα.

      Το θέμα κύριοι ΔΕΝ είναι ούτε περί εθνοσυνέλευσης, ούτε περί προταγμάτων, ούτε κάτι παρόμοιο.

      Το θέμα είναι πως έγιναν δημοσιεύσεις με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και με δηλητηριώδη υπονοούμενα.

      Και ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

      Λίγη εντιμότητα τέλοπάντων...

      Θραξ Αναρμόδιος

      Διαγραφή
  4. Όταν στοχοποιείται το δικαίωμα αγνώστων να συναντηθούν και να γίνουν γνωστοί για να συζητήσουν τα σοβαρότατα προβλήματά τους κάτι περίεργο τρέχει στην Δανιμαρκία... ωσεί "ρεβιζιονιστές", Αρμόδιε ενθυμού δελα-πατρίδη... και εσύ Κ/νε... curriculum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι του Μαραθών 2013, συντακτική εθνοσυνέλευση θα γίνει μόνο αν και όταν ο ελληνικός λαός αποφασίσει ότι χρειάζεται η ψήφιση νέου θεμελιώδη νόμου, νέου συντάγματος δηλαδή, στο οποίο μπορεί να συμφωνούμε ότι είναι μια αναγκαιότητα, αλλά έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος.
    Για την ώρα ισχύει το υπάρχον Σύνταγμα το οποίο έχει γίνει κουρελόχαρτο από τις κατοχικές κυβερνήσεις που έχουμε από τον Μάιο του 2010 και μετά. Στην πραγματικότητα όλα τα άρθρα του έχουν καταπατηθεί εκτός από την ακροτελευταία παράγραφο ''η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία". Το Σύνταγμα για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα ή δεν θέλουν να το καταλάβουν έχει ήδη καταλυθεί από τις ίδιες τις "ελληνικές" κυβερνήσεις.
    Επομένως είναι δικαίωμα και υποχρέωση των Ελλήνων, βάζοντας στην άκρη τις διαχωριστικές γραμμές που τον χωρίζουν (αριστερά και δεξιά), ώστε ενωμένος και βάζωντας πάνω απ' όλα το πατριωτικό του καθήκον, να αντισταθεί με κάθε μέσο, εναντίον αυτών που το κατέλυσαν, δηλαδή το δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό συμπεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης.
    Και η πρωτοβουλία για τον Μαραθών 2013 πράξη αντίστασης δεν είναι. Αν δεν ανατρέψει πρώτα ο λαός, του οποίου ''όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον ίδιον, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους'', το υπάρχον δοσιλογικό πολιτικό σύστημα, όσες συναθροίσεις και να κάνουν κάποιοι στο όνομά του, συζητώντας για ‘’νέο Σύνταγμα’’ είναι στην ουσία χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι μέσω του Μαραθών 2013 προκύψει ένα τέτοιο νέο Σύνταγμα, ποιός θα το εφαρμόσει; Θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
    Έχετε την αυταπάτη ότι θα γίνει κάτι τέτοιο; Ακόμη κι αν πραγματικά αυτό το νέο Σύνταγμα
    που θα προκύψει από μια τέτοια ''συντακτική εθνοσυνέλευση'' είναι το καλύτερο του κόσμου, θα μείνει για πάντα στα χαρτιά, να μη πω ότι κινδυνεύει να γελιοποιηθεί το όλο αίτημα για μια πραγματική Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
    Άρα το πρώτιστο καθήκον είναι η απαλλαγή του λαού από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και μετά η σύγκληση για Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Τότε όλος ο λαός μπορεί να πάρει μέρος σε μια τέτοια διαδικασία, σαν κυρίαρχος πια στο πολιτικό παιχνίδι και απαλλαγμένος από τους δυνάστες του.
    Και έρχομαι τώρα στον Καζάκη, ο οποίος ούτε ‘’Πάπας’’ είναι, ούτε Ηγέτης, ούτε οι χαρακτηρισμοί που του αποδίδεται έχουν σχέση με την αλήθεια. Το ότι άσκησε δριμεία κριτική στο εγχείρημα Μαραθών 2013, θα πρέπει να σας προβληματίσει και να κοιτάξετε τι κάνατε λάθος. Ο Καζάκης σαν απλός πολίτης βγήκε μπροστά εδώ και τρία χρόνια και προσπαθεί να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, προτρέποντάς τον να αυτοοργανωθεί έγκαιρα, ώστε να συντονίσει τις αντιστάσεις του στον επερχόμενο αρμαγεδώνα που του ετοιμάζουν ερήμην του. Σε λίγο θα χάσει όχι μόνο όσα δικαιώματα του απέμειναν, αλλά θα χάσει την ίδια του τη χώρα, αν σαν Λαός δεν προλάβει να οργανωθεί.
    Αυτή είναι η αγωνία του Καζάκη και ο καθημερινός αγώνας που δίνει τριγυρίζωντας ανά την Ελλάδα και προσφάτως στην Κύπρο, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπου έχουν συσταθεί πυρήνες του ΕΠΑΜ. Ο Καζάκης το πατριωτικό του καθήκον το κάνει. Εσείς;
    Αφήστε την Συντακτική Εθνοσυνεύλευση για μετά. Πρώτα να ανατραπούν οι δοσίλογοι, να διώξουμε τον εσωτερικό εχθρό από τη χώρα, αυτός είναι ο κύριος στόχος που πρέπει να εστιάσουμε, κι εδώ χρειάζεται η συγκέντρωση δυνάμεων του Λαού. Δεν περισσεύει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα περισσότερο από όλους, με κουράζουν εκείνοι που κρίνουν χωρίς να διαβάσουν ούτε μία γραμμή κειμένου από τις θέσεις του κρινόμενου. Δυστυχώς σαν λαός μάθαμε να διαβάζουμε τίτλους και κείμενα το πολύ 10 γραμμών...

      Διαγραφή
    2. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ίσως η κίνηση αυτή της συγκέντρωσης στο Μαραθώνα να είναι μια αρχή, όπου ο λαός θα δείξει την αντίθεσή του και θα απαιτήσει την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος. Δε θα είναι το τέλος, αλλά μια αρχή.

      Διαγραφή
  6. Προσοχή! Τίποτε δεν μπορεί να ευδοκιμήσει στην δημοκρατία (που έτσι αυτοαναιρείται) χωρίς πραγματική ελευθεροτυπία και άνευ όρων πληροφόρηση... είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της.
    Οι δε συχνότητες είναι τόσης αξίας όσο και τα υπερασπιζόμενα νερά... ίσως και περισσότερο!
    Πολίτες που δεν έχουν πολύπλευρη και ΑΝΕΚΒΙΑΣΤΗ γνώμη για τα τεκταινόμενα δεν γίνεται να έχουν και βαρύτιμα αποτελεσματική ψήφο αυθεντικής εκπροσώπησης.
    Πρό πάσης διακήρυξης πρέπει να συνυπηρετηθή με συμμετοχικό τρόπο αυτό το πρόταγμα, δηλ δημοσιογράφοι που θα πληρώνονται για να κάνουν το λειτούργημά τους από τον ελληνικό λαό και όχι από επιχειρηματίες ή άλλες υπόγειες χρηματοδοτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιπαρέρχομαι την παραπάνω "απάντηση" προς τον Καζάκη και την ΠΓ καθώς το επίπεδό της ίσως και να είναι ισάξιο απάντησης 13αχρονου και απορώ Θόδωρε που έγραψες τέτοιο κείμενο και θέλω να θέσω κάποια θέματα ουσίας.(για μια στιγμή πίστεψα πως σε είχαν απαγάγει εξωγήινοι ή σου χάκαραν τον Η/Υ και έγραφε κάποιος άσχετος για σένα' φιλική πρόταση, διάβασε το ξανά και ή σουλούπωσε το ή κατέβασέ το' τέτοια κείμενα συνήθως τα αφήνω σαν τελικές απαντήσεις σε συζητήσεις με τρολλ για να φανεί το "επίπεδό" τους) (επίσης απορώ γιατί γράφτηκε με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση και γιατί φαίνεται να θέλει να συντηρήσει μία αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΕΠΑΜ και τον Μαρθώνα που είναι δύο διαφορετικές οντότητες και δεν θα έπρεπε να συγκρίνονται ή να ανταγωνίζονται, ειδικά από την στιγμή που διεκδικούν το ίδιο αποτέλεσμα απλά με διαφορετική μεθοδολογία)
    Από όλη την σχετική συζήτηση σχημάτισα την εικόνα πως καλά τα λέμε για Δημοκρατία σε θεωρητικό επίπεδο αλλά δεν ξέρουμε τι είναι ουσιαστικά και πως εφαρμόζεται. Και εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ γιατί έχω αρχίσει να φοβάμαι για την επόμενη μέρα της επαναφοράς της Δημοκρατίας.
    Τι εννοώ.
    Κρίνουν τον Καζάκη και το ΕΠΑΜ κάποιοι ότι δεν έχει το αλάθητο κτλ. αλλά ξεχνάνε ότι και αυτοί δεν έχουν το αλάθητο. Ο Καζάκης και η Πολιτική Γραμματεία εξέφρασαν μία άποψη και μία μία κριτική για τον Μαραθώνα (κακώς κατά την άποψή μου καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος, πέρα από το πρήξιμο που φάγανε, να το κάνουν αυτό από την στιγμή που ο Μαραθώνας δεν έχει να κάνει με κόμματα και καλώς ή κακώς κάποιοι θεωρούν το ΕΠΑΜ ένα τυπικό κόμμα, και πέραν τούτου δεν υπήρχε λόγος να εκφραστεί άποψη για κάτι που θα κρινόταν ούτως ή άλλως σε ένα μήνα και θα φαινόταν η δυναμική του (η οποία είχε φανεί ήδη παρόλο που κάποιοι εθελοτυφλούσαν) και τέλος τέλος δεν υπήρχε λόγος δημιουργίας έντασης και προστριβών με κάτι που θα έληγε σε ένα μήνα, και αν είχε πετύχει θα ήταν πάρα πολύ ωραίο αν όχι ο αγώνας θα συνεχιζόταν).
    Το θέμα είναι πως σε μία Δημοκρατική κοινωνία οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του ειδικά αν του το ζητήσουν με επιμονή μάλιστα.
    Και για αυτή την άποψη θα κριθεί. Είναι αντιδημοκρατικό αν όχι γελοίο να ζητάς από κάποιον να εκφράσει την άποψη του και να κατακρίνεις μετά γιατί δεν σου άρεσε αυτό που άκουσες και γιατί θεωρείς πως εσύ κατέχεις την απόλυτη αλήθεια και δεν πρέπει κανείς να εκφράζει άλλη άποψη από την δική σου και μάλιστα να κατακρίνεις τον άλλον γιατί θεωρείς πως έχοντας το "απύθμενο θράσος" να εκφραστεί αρνητικά απέναντί σου σημαίνει πως αυτός θεωρεί πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια και θα πρέπει να καεί στην πυρά γι αυτό. (Κα'νας ψυχίατρος εδώ ρε παιδιά;)
    Σε τελική ανάλυση αν δεν αντέχεις να ακούσεις κάτι που ίσως δεν σου αρέσει, μη ρωτάς.
    Στην Δημοκρατία, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, εκφράζουμε και τεκμηριώνουμε τις απόψεις μας και κρίνουν οι πολίτες. Απλά. Χωρίς να βάζουμε ταμπέλες και χωρίς να φανατιζόμαστε και να κατακλυζόμαστε από ιερή αγανάκτηση κατά των "άπιστων αλλοθρήσκων".
    Και ο Καζάκης κρίνεται και η Πολιτική Γραμματεία και καθένας μας αλλά και τα συντονιστικά στελέχη και μέλη του Μαραθώνα.
    Μάλιστα στο ΕΠΑΜ σε ένα μήνα έχουμε συνέδριο οπότε όποιος θέλει μπορεί να θέσει τα θέματα που λέμε. Επίσης στο ΕΠΑΜ έχουμε θεσμοθετημένη και την ανακλητότητα οπότε όποιος είχε πρόβλημα μπορούσε να θέσει ακόμα και θέμα ανακλητότητας των οργάνων.
    Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε προστριβές και εντάσεις ειδικά όταν έχουμε τον ίδιο στόχο. Το ποια μέθοδος είναι η σωστή θα το δείξει ο χρόνος. Το θέμα είναι να γλυτώσουμε από τις τρόϊκες και να επαναφέρουμε την Δημοκρατία (αλλά και να την ασκήσουμε σωστά σαν υπεύθυνοι πολίτες) και σίγουρα δεν θα το καταφέρουμε αν τρωγόμαστε.

    Σιαμίδης Γιάννης μέλος ΕΠΑΜ Ξάνθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακολουθω τον Καζακη , αλλα και τον Θρακα πολυ καιρο .
    Την μερα που ο Καζακης ειπε δημοσια οτι οι λαθρεποικοι ειναι και αυτοι Ελληνες , μιας και "δουλευουν" εδω , εκλεισα την πορτα .
    Ολα οσα λεει απο την πρωτη μερα περι οικονομιας ειναι ορθα πιστευω . Αλλα ολα τα αλλα με τρομαζουν εαν ο κυριαρχος λαος τον πιστεψη οτι αγωνιζεται για την Πατριδα .
    Ο Αναρμοδιος ειναι λατρης της δημοκρατιας. Οι σοφοι μας ομως ειπαν οτι ΔΕΝ ειναι καλο πραμα να αποφασιζουν και οι ασχετοι και οι αμορφωτοι και οι κουκουρικου .
    Εγω λεω να εφαρμοστη ταχιστα ο Χριστιανιμος .
    Σαν βιωματικο συστημα κυβερνησεως και οχι νοητικο .
    Μεχρι τοτε μαζι με τον Θρακα επειδη ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ χωρις παιδικα κουμουνιστικα καταλυπα και μπουρδεολογιες .
    Ο κανονας που ζουμε δεν μας ηλθε ξαφνικα . Η ηθικη κριση προηγηθηκε της βουλευτικης δημοκρατικης εσχατης προδοσιας με αργηγους αριστερα μυαλοκουκια.
    Οι ιδεολογιες και τα φερεφωνα τους ειναι το οπιο του λαου και οχι ο Θεος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]