Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απελευθερώθηκαν οι δύο απαχθέντες μητροπολίτες...;

Είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού, είπε ο επίσκοπος Τόνι Γιαζίγκι

Οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί χθες κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από τη Δαμασκό.

«Και οι δύο τους είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού», είπε ο επίσκοπος Τόνι Γιαζίγκι.


Νωρίτερα η θρησκευτική οργάνωση «L’Oeuvre d’ Orient» είχε ανακοινώσει ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έχουν απελευθερωθεί και βρίσκονται στην ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στο Χαλέπι.


Η οργάνωση, έργο της οποίας είναι να βοηθά τις Εκκλησίες της Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χαιρέτισε με ανακοίνωσή της την απελευθέρωση των δύο επισκόπων, «όμως, υπενθυμίζει στις διεθνείς αρχές ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να απελευθερωθούν και δύο ιερείς (ένας ελληνορθόδοξος και ένας Αρμένιος καθολικός) οι οποίοι κρατούνται όμηροι εδώ και σχεδόν τρεις μήνες».

Σχόλιο ιστολογίου: Μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει συνάντηση ανθρώπων του πατριαρχείου Αντιοχείας με τους δύο "απελευθερωθέντες", διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αφού έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετές ώρες είδηση η οποία φέρει ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας να έχουν μεταβεί στην Συρία για επιχεπίρηση απελευθέρωσης των μητροπολιτών. Ταυτόχρονα, και μετά από ισχυρές πιέσεις -έως και του Βατικανού- και δράση ακόμη και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η είδηση θεωρείται ως θετική κλιμάκωση, αφού η παράταση της συγκεκριμένης απαγωγής περιείχε και το ενδεχόμενο εξαναγκασμού στροφής ακόμη και της Ευρώπης κατά του "απελευθερωτικού στρατού" (των ισλαμοφασιστών της Αλ-Κάντα και των μισθοφόρων της Λιβύης) με οριστική απομόνωσή του...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]