Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς… τολμάει η Ελλάδα να αρνείται ότι καταπιέζει τους… Τούρκους της Δυτικής Θράκης;


  • Οι προκλητικές δηλώσεις κάποιων τουρκοφρόνων της Θράκης σε απάντηση ανακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ…
Αφηνίασαν και πάλι κάποιοι επιφανείς τουρκοχαφιέδες της περιοχής μας, με αφορμή μια πρόσφατη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την οποία «στη Δυτική Θράκη εφαρμόζεται η αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας». Τα απολύτως πασιφανή και αυτονόητα δηλαδή! Άμεση λοιπόν υπήρξε η αντίδρασή τους, καθώς βγήκαν (2/3/2013) κι έκαναν προκλητικές δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

    Πρώτος και καλύτερος ο τουρκοπράκτορας Ιμπράμ Σερήφ, που παριστάνει τον…«εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής» και πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (στην 1η φωτογραφία τον βλέπετε παρέα με τον πρόξενο Σενέρ και τον συμπράκτορά του ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε), ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των «Τούρκων της Θράκης» (με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία για τον διορισμό των ιμάμηδων, αλλά και την ευρύτερη άρνηση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει τους ψευτομουφτήδες ως νόμιμους). «Τα πράματα αντί να βελτιωθούνε χειροτερεύουν, για ποιάν ισότητα και θρησκευτική ελευθερία λοιπόν μπορούμε να μιλήσουμε;» αναρωτήθηκε ο αρχιχαφιές. Και συνέχισε, προκαλώντας τη νοημοσύνη μας (και την ιστορική μας μνήμη) και τολμώντας να μιλάει για τη…δημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας προς την ορθόδοξη μειονότητα της Πόλης (σ.σ. δυστυχώς βέβαια παίζουν ρόλο και κάτι ανακοινώσεις ευγνωμοσύνης από τα ανεκδιήγητα τσουτσέκια του αρχιαιρετικού τουρκοπατριάρχη Βαρθολομαίου, που αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής πλευράς) ή επικαλούμενος θρασύτατα την αρχή της…αμοιβαιότητας («η Τουρκία σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρέπει όμως να ξεχνιέται πως στην βάση των συμφωνιών σχετικά με τις μειονότητες στις δύο χώρες υπάρχει η αρχή της αμοιβαιότητας. Ζητάμε στην ίδια κατεύθυνση να κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση. Μακάρι να μας έδιναν και εμάς τα δικαιώματα μας να βγαίναμε και εμείς να ευχαριστούσαμε το ελληνικό κράτος»)!

    Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του – ανεπάγγελτου πρώην καφετζή της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» – Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που τα τελευταία χρόνια παριστάνει τον πρόεδρο του κόμματος των τουρκοφρόνων DEB. Αντίθετα με τον ισχυρισμό του ελληνικού ΥΠΕΞ, υποστήριξε ο λεγάμενος, «η τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη έχει μια σειρά από θέματα όπως θρησκευτική ελευθερία, ταυτότητα, διοίκηση βακουφίων, εκπαίδευση, οικονομία, ιθαγένεια και δυνατότητα εκπροσώπησης…Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση το συντομότερο να σταματήσει τις μονόπλευρες πρακτικές και τη στάση άρνησης και να κάνει βήματα για την επίλυση αυτών των θεμάτων».

    Σε αγαστή μάλιστα σύμπνοια με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής (σ.σ. φαίνεται ότι μάλλον το διάβασε καλά το…χαρτάκι που του έστειλε το αφεντικό!), η εν λόγω κωμική μαριονέτα του Προξενείου αναφέρθηκε επίσης στα όσα γενναιόδωρα παραχωρεί η Τουρκία στους «Ρωμιούς» της Πόλης, ενώ ισχυρίστηκε και ότι «βήματα όπως η αποδοχή από την Αθήνα της πραγματικότητας της τουρκικής μειονότητας και η σύναψη διαλόγου μαζί της, θα ωφελήσει και στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την Τουρκία στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά και ως αποτέλεσμα αυτού και την μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη…Οι Έλληνες δεν πρέπει να αγνοούν ότι και η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΑΚΡ παρά την καλή της βούληση, λόγω της στάσης της Αθήνας ακολουθεί επί μακρόν μια στάση που δεν πείθει την τουρκική κοινή γνώμη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα». (σ.σ. δηλαδή μετά το ξεκλήρισμα της ελληνικής μειονότητας, τι περαιτέρω προβλήματα μπορείτε να δημιουργήσετε στα θλιβερά της σημερινά απολειφάδια; Θα τους διώξετε κι αυτούς ή μήπως θα μας προσφέρετε τον…απόλυτο τρόμο με το να μην μας…ανοίξετε τη Χάλκη);
    Όσο για τον πρώην βουλευτή Ροδόπης (με τη ΝΔ) και νυν μέλος της τοπικής ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε, μαζί με τον Τσαβούς, στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή), αυτός δήλωσε πως «οι ανακοινώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης πλέον δεν πείθουν κανένα, καθώς παρά την πρόοδο της τελευταίας περιόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης ακόμη αντιμετωπίζει ξεπερασμένες πρακτικές». Ο λεγάμενος προέβη σε ξεκάθαρη σπέκουλα και των θεμάτων της δήθεν τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, αλλά και των μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα («είναι πια ξεκάθαρο πως οι στερεότυπες ανακοινώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων περί χώρας παραδείσου για τις μειονότητες, δεν επαρκούν για να καταπνίξουν τις ανερχόμενες φωνές παραπόνων από την τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης, από τα Δωδεκάνησα και από τους μουσουλμάνους της Αθήνας»), ενώ δεν έχασε κι αυτός την ευκαιρία να αναφερθεί στις σχετικές με τις μειονότητες εξελίξεις στην Τουρκία, που μάλιστα «παρατηρούνται με θαυμασμό στη Δυτική Θράκη»!

    Λαμπρά, έτσι; Και όλα αυτά μάλιστα γιατί; Για μία απλή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, σαν τις συνηθισμένες που κατά καιρούς βγάζει! Είναι φανερό όμως ότι οι ασύδοτοι λακέδες του Προξενείου είναι πλέον τόσο ξεσαλωμένοι, που δεν αφήνουν να πέσουν κάτω ούτε τέτοιες ανώδυνες χαζο-ανακοινώσεις (την ώρα που π.χ. θα έπρεπε ως ελάχιστη υποχρέωση του το αυτοφερόμενο ως ελληνικό κράτος να κλείσει αμέσως την πρακτοροφωλιά της Κομοτηνής και να τσουβαλιάσει ή να διαολοστείλει πέρα απ’ το ποτάμι όλα τα ρεμάλια με την ελληνική υπηκοότητα που υπονομεύουν συστηματικά την ειρήνη και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στη Θράκη). Και εννοείται βέβαια ότι, όσο κανείς δεν θα τους τραβάει το αυτί, θα ξεσαλώνουν ακόμη περισσότερο…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. στη Δυτικη Θρακη εφαρμοζεται η αρχη της μαφιας,και της ενδοτικοτητας στα καμωματα του τουρκοπροξενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θέλω να βγάλω κανένα συμπέρασμα, αλλά παρατήρησα ότι οικογένειες μουσουλμάνων που είναι εγκαταστημένες σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιστρέφουν στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, αφήνοντας δουλειές και στημένα νοικοκυριά, αλλάζοντας το σχολειό των παιδιών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πιό σοβαρή πληροφορία είναι αυτή. Πρέπει να γίνει προσπάθεια διασταύρωσής της, γιατί δείχνει έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό για την Θράκη, ο οποίος μάλλον "βλέπει" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εάν ο σχεδιασμός αυτός "βλέπει" σε πρότερη των εκλογών περίοδο, τότε απαιτείται άμεση ενίσχυση τόσο της Αστυνομίας όσο και του Στρατού στην Θράκη. Και ο νοών νοείτω...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]