Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστολή - ”καταγγελία” 6 Αρχηγών ΓΕΝ στον Σαμαρά


Έξι Αρχηγοί ΓΕΝ με μια επιστολή-χαστούκι κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην Εθνική Άμυνα κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου. 

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογράφεται από τους Αρχηγούς Βασιλικόπουλο, Λαγάρα, Στάγκα, Ιωαννίδη, Γούση και Χρηστίδη, μέσω της οποίας του επισημαίνουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί με κυρίαρχο το ηθικό του προσωπικού.


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Την 14η Απριλίου του 2011 με αφορμή την σταδιακά αποκαλυφθείσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεπεία της επί σειράν ετών κακής διαχειρίσεως των δημοσίων πραγμάτων με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό, επτά τον αριθμό Επίτιμοι Α/ΓΕΝ απέστειλαν προς τον τότε Πρωθυπουργό ανοικτή επιστολή, δια της οποίας υπέβαλαν ορισμένες σκέψεις, που τους απασχολούσαν, σχετικά με την ΑΜΥΝΑ της χώρας στο πλαίσιο της καλπάζουσας οικονομικής κρίσεως.

Ετόνιζαν τότε οι Επίτιμοι Αρχηγοί στην επιστολή τους ότι δεδομένων των διεθνών προβλημάτων στην περιοχή μας και των εξ΄αυτών αυξανόμενων εθνικών απειλών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών δια της αποτροπής, αλλά και αποτελεσματικής ενεργούς αντιμετωπίσεως εάν εκ των πραγμάτων παραστεί τέτοια ανάγκη.

Ετονίζετο επίσης στην επιστολή ότι το ηθικό του στρατεύματος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος.

Δυστυχώς, φάνηκε έκτοτε εκ των πραγμάτων, ότι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, εκείνοι των Επιτίμων Α/ΓΕΝ ουδόλως επηρέασαν τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά τις περικοπές των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε αυτές αφορούσαν στο υλικό, είτε αφορούσαν στις αποδοχές του προσωπικού, οι οποίες με τις αλλεπάλληλες περικοπές και προσαρμογές ήχθησαν στις έσχατες βαθμίδες των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, κατέστησαν ανεπαρκείς και βεβαίως δυσανάλογες και άδικες σε σχέση με το είδος, τους όρους και τις συνθήκες προσφοράς υπηρεσιών εκ μέρους των στρατιωτικών.

Στο προκείμενο διερωτώμεθα ευλόγως, άραγε τι είδους ηθικό διαμορφώνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η από οικονομικής πλευράς αναφερόμενη μεταχείρισή τους, η οποία ευκόλως θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απαξίωσή τους.

Επί του ερωτήματος αυτού νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη προς απάντησή του.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα και σε σχέση με τα όσα ως άνω επιγραμματικά για το θέμα που πραγματευόμεθα αναφέρουμε, πιστεύουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαιτέρας προσοχής σε ότι αφορά στο ζήτημα των περικοπών των δημοσίων δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσεως. Οι όποιες στον τομέα τους περικοπές θα πρέπει να αποφασίζονται με περίσκεψη και προσοχή, ώστε αντί πάσης θυσίας να μην υπερβαίνουν τα όρια διατηρήσεως του αμυντικού δυναμικού της χώρας, το οποίο επιβάλλεται κάθε φορά εκ των πραγμάτων να διατίθεται.

Η πατρίδα μας, αν εξαιρέσουμε τα πρόσφατα χρόνια της ασυδοσίας, ανέκαθεν δεν ήταν πλούσια και τα οικονομικά της ήταν πάντα μίζερα.

Φρόντιζε όμως κατά προτεραιότητα την άμυνά της ώστε να πορεύεται κάθε φορά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αξιοπρέπεια δεν είχαν ποτέ αυτά τα ντροπιασμένα ανθρωπάρια που στρογγυλοκάθισαν σε θέσεις ευαίσθητες για την ακεραιότητα της χώρας. Τα λόγια σας δεν τους συγκινούν, αλλά καλά κάνετε. Τα γραπτά μένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιεργο ειναι που οι στρατηγοι μας δεν πηραν τιποτα χαμπαρι ολα αυτα τα χρονια που οι εφιαλτες διαλουσαν το Εθνος .
    Αλλα αφου μιλανε ακομη για αξιοτιμους πρωθυπουργους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πατριώτες της Χ.Α. πού είναι; Πού είναι ο Μιχαλολιάκος; Πού είναι ο Κασιδιάρης; Πού είναι οι διαμαρτυρίες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]