Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Θρίλερ" με τη μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35%!


Της Ρούλας Σαλούρου

Νέα δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες επεφύλαξε το υπουργείο Εργασίας, καθώς στο… παρά πέντε της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αποκαλύπτεται ρύθμιση με βάση την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, εξερχόμενος από την σύσκεψη που συνεχίζεται ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών, παραδέχτηκε την ύπαρξη της εν λόγω διάταξης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων κατά 30-35%, αλλά όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να μην περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Η σύσκεψη συνεχίζεται, με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να αναζητούν αυτή την στιγμή ισοδύναμα μέτρα ύψους 600 εκατ. ευρώ σε διάστημα διετίας.

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι το μέτρο θα αναπληρώσει μέρος από τα έσοδα που χάνει ο ΟΑΕΕ μην εφαρμόζοντας τη διάταξη που προβλέπει την φορολόγηση κατά 2 τις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, σήμερα το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων στο πρώην ΤΕΒΕ αγγίζει το 130% και "η μείωση είναι κάτι που έπρεπε να γίνει".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη έχει διχάσει τις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών με την ΕΣΕΕ να δέχεται τη διάταξη και τη ΓΣΕΒΕ να εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και μάλιστα απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητώντας άμεσα συνάντηση πριν ψηφιστεί η διάταξη.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]