Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδειάζει Παπανδρέου ο Βενιζέλος για τη μαύρη τρύπα των 115 εκατ. ευρώ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να ενταθεί η έρευνα στα οικονομικά του κόμματος. «Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό», λέει η πλευρά Παπανδρέου

Το μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, επιβεβαιώθηκε στη σημερινή τους συνάντηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άδειασε τον πρώην πρωθυπουργό, για τη μαύρη τρύπα των 115 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στα οικονομικά του κόμματος για την περίοδο 2004-2011, σημειώνοντας πως θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς η έρευνα. Μάλιστα, ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου ότι θα κληθούν να πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τα στοιχεία για τη στρεβλή οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικά: Ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 έφτασε στα 116,5 εκατ. ευρώ.  

«Σε συνδυασμό δε με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκατ. ευρώ στα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες. Το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. «Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση», τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη του Κινήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, για στοχοποίησή του, τονίζοντας πως «άλλο η διαφάνεια, άλλο η σκοπιμότητα. Το θέμα δεν είναι οικονομικό είναι πολιτικό».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ», άρα άφησε ακάλυπτες τις όποιες παρεμβάσεις έκαναν πιστά σε αυτόν στελέχη, σχετικά με την υπόθεση.

Το κλίμα στη συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερα αρνητικό, με τον κ. Βενιζέλο να αφήνει σαφείς αιχμές κατά του πρώην προέδρου και των στενών συνεργατών του. Μάλιστα, στην άτυπη ενημέρωση αναφέρεται πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του Γ. Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό», αφήνοντας αιχμές για τα συνεχή ταξίδια του.

Ο κ. Βενιζέλος κάρφωσε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου σχετικά και με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως τον πρώην ΥΠΟΙΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου, και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ.Διώτη.  

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012», αναφέρεται στο σημείωμα της Ιπποκράτους.


Πηγή: Βόρεια

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]