Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομιλία Χατζημαρκάκη για το ευρωπαϊκό πρόβλημα που λέγεται "Γερμανία"



Συνέντευξη - Πρόγευμα Τύπου του Γιώργου Χατζημαρκάκη, Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα)


Από το Γραφείο του Ευρωβουλευτή  εκδόθηκε η ακόλουθη Ανακοίνωση Τύπου: Γιώργου Χατζημαρκάκη


"Με την παρούσα επιστολή, σας προσκαλώ να παρευρεθείτε σε Συνέντευξη - Πρόγευμα Τύπου που θα παραχωρήσω την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών αναφορικά με την κρίση στην Ευρωζώνη μου δημιούργησαν την ανάγκη να προειδοποιήσω για τους κινδύνους που απειλούν το ευρωπαϊκό εγχείρημα και οι οποίοι κορυφώθηκαν λόγω της κακής διαχείρισης της διάσωσης της Κύπρου από το Eurogroup.

Οι απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη προέρχονται όλες από την ηγεσία που ασκείται από μία χώρα: τη Γερμανία. Έχοντας υπάρξει πολιτικά ενεργός για περισσότερο από δύο δεκαετίες, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν μπορώ να εκπροσωπώ πια αυτή τη χώρα. Η Γερμανία οδηγεί την Ελλάδα και την Κύπρο (και τελικά όλη την Ευρώπη) σε μία ελεύθερη πτώση και έχει έρθει πια η ώρα να μιλήσω ανοιχτά για ορισμένα ζητήματα.

Την Παρασκευή, θα εξηγήσω την απόφασή μου να μην διεκδικήσω την επανεκλογή μου στη Γερμανία και θα μιλήσω για τα στερεότυπα που χρησιμοποιούνται στα υψηλότερα κλιμάκια των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, θα αποκαλύψω γιατί επανήλθε πρόσφατα το ζήτημα των αποζημιώσεων του Β' Παγκοσμίου πολέμου προς την Ελλάδα και τι συνεπάγεται αυτό για τη Γερμανία. Τέλος, θα ήθελα να εξηγήσω γιατί το νεοϊδρυθέν κόμμα "Alternative für Deutschland" θα έχει σημαντικές συνέπειες για το μέλλον της Γερμανίας.

Για τη συμμετοχή σας στη Συνέντευξη - Πρόγευμα Τύπου, παρακαλώ ενημερώστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jorgo.chatzimarkakis@europarl.europa.eu

Με εκτίμηση, Γιώργος Χατζημαρκάκης Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]