Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Πρόστιμο” 100 εκατ. ευρώ στην Κύπρο αν διακοπεί το μνημόνιο




Oι συναντήσεις του Eurogroup για την Κύπρο, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν γίνονται ποτέ σε τυχαίες ημερομηνίες. Γίνονται αμέσως μετά από μια βεβιασμένη ψηφοφορία στη Βουλή, που μοιάζει με το να σου ακουμπά κάποιος ένα πιστόλι στον κρόταφο. Έπονται μέτρα εξαθλίωσης του πληθυσμού, τα ίδια που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες που χτυπά από το 2000 και μετά, ενώ οι Κύπριοι προδότες, χωρίς να θέσουν τις πολιτικές σε δημοψήφισμα, είναι έτοιμοι στα πόστα τους για την εκχώρηση της χώρας στο εβραιο-αγγλο-αμερικάνικο νεοταξικό λησταρχείο...

Κατατέθηκε στην κυπριακή Βουλή προς κύρωση από το υπουργείο Οικονομικών το τελικό κείμενο τού Μνημονίου, καθώς και διάφορα άλλα έγγραφα, που αφορούν τη δανειακή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Στα έγγραφα προβλέπεται ότι η Κύπρος θα πρέπει να καταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ “πρόστιμο”, σε περίπτωση πρόωρου τερματισμού της εικοσαετούς δανειακής σύμβασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, η ψήφιση θα πρέπει να γίνει πριν την 1η Μαΐου, γιατί στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση τού Eurogroup. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η σημερινή κατάσταση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση τού προγράμματος χρηματοδότησης για την Κύπρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση των μέτρων, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Το σημείωμα αναφέρει, επίσης, ότι η διαδικασία έγκρισης της δανειακής σύμβασης είναι καθαρά τυπική, αφού σε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε η παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στην Κυπριακή Δημοκρατία και η υιοθέτηση της πρότασης για συμφωνία διευκόλυνσης χρηματοπιστωτικής στήριξης με την Κυπριακή Δημοκρατία και έγκριση του Μνημονίου Συναντίληψης με την Κυπριακή Δημοκρατία. Υποδεικνύεται, ωστόσο, ότι όσον αφορά στην έγκριση της εκταμίευσης της πρώτης δόσης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί προηγουμένως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Όπως σημειώνεται, τα σχετικά νομικά έγγραφα έχουν υπογραφεί εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον υπουργό Οικονομικών και από το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Τη Μεγάλη Τρίτη θα συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να τεθεί προς ψήφιση το Μνημόνιο, καθώς και τα συνοδευτικά νομοσχέδια που προβλέπουν περικοπές μισθών των εργαζομένων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από 0,8% έως 2%.

Επίσης, οδηγούνται στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για φορολόγηση των ακινήτων, οι αλλαγές στον τομέα της υγείας, που περιλαμβάνει επιβολή τελών ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την πρόσληψη ωρομίσθιων, η αναθεώρηση της ΑΤΑ, καθώς και αναθεώρηση τελών, που αφορούν το Κτηματολόγιο και το αρχείο πληθυσμού.


Πηγή: News.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χαρακτηρισμός "κατεπείγοντος" και χουντονομοσχέδια στη σειρά που στραγγαλίζουν το Σύνταγμα, μια εδώ και μια στην Κύπρο. (Καλά, το δικό μας έχει γίνει σερπαντίνα.) Να δεις που μας νομίζουν και για μακάκες που δεν χαμπαριάζουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]