Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Toύρκος αντιπρόεδρος: "Θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή αν κάνετε κάτι στη Θράκη"


Πάλι τον όρο των δικαιωμάτων της μειονότητας της δυτικής Θράκης θέτει η Άγκυρα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σε συνέδριο μειονοτικών δικαιωμάτων που διοργανώθηκε στο Βερολίνο δήλωσε: 

«Εμείς είμαστε υπέρ της λειτουργίας μιας Σχολής που να ικανοποιεί τις θρησκευτικές ανάγκες της μειονότητας. Πρέπει να λειτουργήσει η Σχολή αυτή για να εκπαιδεύει ιερωμένους. Όμως εμείς δεν μπορούμε να σιωπάμε σε όσα συμβαίνουν στη δυτική Θράκη. Γι’αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάποια βήματα που να μας ανακουφίσουν να ανακουφίσουν της μειονότητα της δυτικής Θράκης. Όμως δεν κάνουν κάτι. Κι εμείς λέμε το εξής. Το θέμα αυτό δεν είναι ζήτημα αμοιβαιότητας. Μην βγάλουμε το συμπέρασμα πως δεν θα κάνουμε κάτι αν δεν κάνει ο Έλληνας».
Ο Tούρκος αντιπρόεδρος πάντως ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν εναντίον των μειονοτήτων. 

«Δίνουμε τα δικαιώματα σας διότι αυτά ήταν δικά σας. Ζητάμε συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο παρελθόν» δήλωσε.


Πηγή: On Alert 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πού είναι τώρα ο Νεοκλής Σαρρής να μας πει με νόημα "Σας τα 'λεγα εγώ". Όταν ο Τούρκος σου πει ότι θέλει να σου δώσει ένα, είναι που θέλει να σου πάρει δέκα. Όσο για την πρεμούρα των Αμερικάνων να ανοίξει ξανά η Σχολή, θα πρέπει επίσης να μας προβληματίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]