Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Δεν είναι ανίκανοι στο Eurogroup, είναι κυνικοί γκάνκστερ

«Δεν είναι ανίκανοι στο Eurogoup, είναι κυνικοί γκανκστερ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την απόφαση για την Κύπρο.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον κυπριακό λαό και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα «δεν έχει τολμήσει να ψελλίσει ούτε μία κουβέντα για το ‘Όχι’ των Κυπρίων».

Κατηγόρησε επίσης τον Γιάννη Στουρνάρα ότι συμπεριφέρθηκε χειρότερα και από τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε προτείνοντας στους Κυπρίους να υποκύψουν στον εκβιασμό και μάλιστα εντός επομένων ωρών. «Χθες στην Βουλή είπε ανοησίες απεύχεται να επιτύχει η διαπραγμάτευση των Κυπρίων», γεγονός που όπως είπε είναι «ντροπή και όνειδος» τόνισε.

«Το όχι των Κυπρίων είναι το όχι όλων των λαών της Ευρώπης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για αμήχανη στάση της κυβέρνησης. Παράλληλα διερωτήθηκε «τι ποτά πίνουν όταν γράφουν στο διαδίκτυο πως η κυπριακή βουλή απέρριψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εγώ θα έλεγα ότι κατά την άποψή μου δεν είναι ανίκανοι, αλλά γκάνγκστερς. Είναι κυνικοί. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια πολιτική αποκιοποίησης του ευρωπαϊκού Νότου. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους οι μισοί είναι γκάνγκστερς, οι άλλοι μισοί, δηλαδή οι εκπρόσωποι των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, είναι φοβισμένοι και παραδομένοι», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουν βρει ούτε μια μικρή λέξη να πουν, ούτε ένα μικρό λόγο υποστήριξης στον κυπριακό λαό και στους εκπροσώπους του που τούτες τις ώρες δέχονται μια απίστευτη επίθεση εκβιασμών και τρομοκρατίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορικού χαρακτήρα την προχθεσινή απόφαση της Κυπριακής Βουλής, διότι «αποτελεί την πρώτη μεγάλη ήττα της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής των διαρκών εκβιασμών στην ευρωζώνη».

Όπως είπε, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Αποδεικνύει επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι συστημικό: «Οι οικονομίες και τα τραπεζικά συστήματα είναι αλληλοεξαρτώμενα και καμία χώρα δεν μπορεί να απομονωθεί».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες πολίτες να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην Κύπρο: «Καλούμε σε ένα παλλαϊκό μέτωπο συσπείρωσης για να εκφραστεί αυτή η συμπαράσταση στο ΟΧΙ της Κύπρου που ταυτόχρονα είναι και ΟΧΙ όλων των λαών της Ευρώπης σε αυτήν την καταστροφική πολιτική».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]