Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικό casus belli στη Ρωσία και πλήγμα στον Ελληνισμό

Όσο περνούν οι ώρες και η εικόνα ξεκαθαρίζει, τόσο πιο πολύ πειθόμαστε ότι η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο έχει πολιτικά κίνητρα και όχι οικονομική λογική. Επί της ουσίας όμως, αυτό συνεπάγεται ένα επίσημο «casus belli» της Γερμανίας προς τη Ρωσία, κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι…

Οι αντιδράσεις στις χρηματαγορές ανά τον κόσμο είναι βίαιες καθώς σπάει ένα «ταμπού» που ίσχυε μέχρι σήμερα και τηρούσαν όλοι απαρέγκλιτα, μέχρις ότου έρχεται η Γερμανία της Μέρκελ που είναι πλέον καταφανές ότι έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις της και τη γεωπολιτική της βαρύτητα και κάνει το απονενοημένο… Δεν μιλήσαμε τυχαία στη βασική μας παρέμβαση στο θέμα μέχρι τώρα, για «νταβατζήδες του γεωπολιτικού τίποτα»…

Πρόκειται για μια κίνηση που θα έχει συνέπειες και δυστυχώς όχι μόνο για τους υπερφίαλους Γερμανούς, αλλά και για τον Ελληνισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο, αφού η εμπλοκή των σχέσεων Γερμανίας και Ρωσίας είναι πολύ ευρύτερη, ενώ η πρωινή σύσκεψη κορυφής στο Κρεμλίνο αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης για όσους θέλουν να τη δουν: Η Ρωσία, ξεκάθαρα πλέον, αντιμετωπίζει τη γερμανική (με το πρόσχημα της Ευρώπης και του Eurogroup) απόφαση, ως «μη φιλική ενέργεια».

Τι ρίσκαραν οι Γερμανοί λοιπόν; Χτυπώντας «κάτω από τη μέση», με ύπουλο τρόπο τους Ρώσους τινάζεται στον αέρα πιθανότατα η συνεργασία Ρωσίας – Γερμανίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, μια συνεργασία που είχε χτιστεί από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ ώστε η Γερμανία και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να παρακάμψουν τον σκόπελο της Ουκρανίας που τους προκάλεσε σοβαρές ενεργειακές ελλείψεις στη μέση του χειμώνα. Η αμοιβαία αντιπάθεια της Μέρκελ με τον Πούτιν δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν.

Μέχρι σήμερα η Γερμανία διαχειριζόταν με σύνεση το πρόβλημα, όμως φαίνεται ότι θεώρησαν ότι βάζοντας στο χέρι τα πλούσια κοιτάσματα της Μεσογείου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εξ ολοκλήρου την εξάρτηση από τη Ρωσία και να εξασφαλιστούν για τις επερχόμενες δεκαετίες. Προφανώς ποντάρουν στην υποστήριξη που πιστεύουν ότι θα έχουν από την Ουάσιγκτον, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ πιο πολύπλοκη από ότι φαντάζονται, ενώ οι προσβολές στον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εντυπώσεις που άφησαν στο Κογκρέσο, εξαιρετικά νωπές…

Κι όλα αυτά, ποντάροντας στην αμερικανική υποστήριξη, ενώ συμπεριφερόμενοι με τρόπο που θα ζήλευαν και οι Ναζί πρόγονοί τους, δε δίστασαν αφενός να επιχειρήσουν να «γονατίσουν» συνολικά τον Ελληνισμό στην περιοχή για να ληστέψουν τον ορυκτό του πλούτο, αλλά και με απευθείας συνεννόηση της Μέρκελ με τον Ερντογάν, να βάλουν στο «παιχνίδι» από την πίσω πόρτα και τους νεοθωμανούς της Άγκυρας!

Την ίδια στιγμή Αθήνα και Λευκωσία διαθέτουν ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, γενικότερα μια πολιτική ελίτ κάθε απόχρωσης η οποία αποτελεί παράγωγο της ομαδικής αυτοκαταστροφικής ηλιθιότητας πρόσδεσης άνευ όρων στο καράβι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων στην Ελλάδα και την Κύπρο ήταν έτοιμοι να καταργήσουν – οι φελλοί – ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις – αφού οι Ευρωπαίοι θα μας έλυναν όλα τα προβλήματα.

Οι ώρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες και πολύ αμφιβάλουμε εάν οι ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία μπορούν να ξεπεράσουν το βολικό στερεότυπο που τους εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια και δεν τολμούν να αρθρώσουν κουβέντα, λέγοντας ότι τα «κόλπα» που γίνονται στο Λονδίνο και στη Φραγκφούρτη ωχριούν μπροστά σε αυτά που γίνονται στη Λευκωσία. Γι’ αυτό η πανάθλια γερμανική ηγεσία σπεύδει να καθησυχάσει ότι αυτό το μέτρο αφορά αποκλειστικά και μόνο την Κύπρο.

Ευτυχώς όμως τελικά, που οι διεθνείς αγορές γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διακηρύξεις των ηλιθίων στο Βερολίνο και τραβούν τον δικό τους δρόμο, αφού αντιλαμβάνονται διαφορετικά την κατάσταση, με αμιγώς οικονομικούς όρους. Εμείς θα επανέλθουμε σύντομα με άλλες δύο παρεμβάσεις για το θέμα, καθώς γνωρίζουμε ποιοι και γιατί παρακολουθούν το «defence-point.gr». Τουλάχιστον θα έχουμε την ικανοποίηση ότι τα είπαμε εγκαίρως, όχι κατόπιν εορτής…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]