Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πρόγραμμα της τρόικας θα εκραγεί σαν βόμβα στα χέρια της

"Η τρόικα είναι απολύτως αδιάφορη για την ελληνική κοινωνία"

Στην πρωινή εκπομπή του ΑNT1 μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης. «Έχουμε θέσει εαυτόν ως έθνος υπό διεθνή λογιστικό έλεγχο, ακόμα και για τομείς της καθημερινότητας μας, άλλωστε η ίδια η τρόικα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να κάνει βιώσιμο το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας διευκρίνισε πως η τρόικα είναι απολύτως αδιάφορη για την ελληνική κοινωνία και ότι το πρόγραμμα προσαρμογής «δεν έχει καμία λογική, κανέναν ειρμό και θα εκραγεί σαν αυτοσχέδια βόμβα στα χέρια της τρόικας».

Ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως «απλά η τρόικα δεν μπορεί να το ομολογήσει αυτό πριν τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε επί της ουσίας τους ενδιαφέρει η Ιταλία και η Ισπανία, η Ελλάδα είναι απλώς το μέσον»... 

Όσον αφορά στη στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο καθηγητής υπογράμμισε πως ότι ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Τρεμόντι, τον Οκτώβριο του 2010, σε άρθρο τους στους Financial Times, πρότειναν ευρωομόλογα. «Του τα' ψαλλε η Μέρκελ του Γιούνκερ και υποχώρησε», είπε ο. κ. Βαρουφάκης.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]