Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Κύπρος δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ

Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δεν πρόκειται πιστεύουμε να εισηγηθεί την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. Ο λόγος είναι απλός. Αν η Κύπρος φύγει από το ευρώ, τότε αναγκαστικά, μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση των κυπριακών τραπεζών. Αυτό όμως θα αποκαλύψει το που έχουν πάει τα τόσα δισεκατομμύρια ευρώ (πολλαπλάσια του κυπριακού ΑΕΠ) που έπρεπε να είναι μέσα στις κυπριακές τράπεζες. Δηλαδή ότι ακριβώς έγινε και στην Ισλανδία, όταν άφησαν τις τράπεζες να καταρρεύσουν, βάζοντας στη φυλακή τους τραπεζίτες και καταδικάζοντας τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας.

Δεν νομίζουμε ότι συμφέρει το πολιτικό σύστημα της Κύπρου αυτή η εξέλιξη. Η Κύπρος έχει ήδη εισέλθει στο μνημόνιο και στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών από την εποχή του κ. Χριστόφια. Έχει δηλαδή, όπως και η Ελλάδα, ξεπουληθεί πλήρως, με αγαστή συνεργασία όλου του πολιτικού συστήματος και έχει παραδοθεί στην Γερμανική επικυριαρχία που ελέγχει ολόκληρη την Ευρώπη μέσα από τα πτωχευμένα τραπεζικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών και τη ροή του ευρώ που επιβάλει μέσω της ΕΚΤ.

Ας τολμήσουν τώρα οι πολιτικοί της Κύπρου, αντί να λένε άσφαιρα «ΟΧΙ» συρόμενοι από το φόβο λαϊκής εξέγερσης, να ζητήσουν με δημοψήφισμα από τον Κυπριακό λαό να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ. Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνουν, όπως δεν τόλμησαν να το κάνουν και στην Ελλάδα, γιατί τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τις τράπεζες.

Όλα τώρα πλέον περνούν στα χέρια του ίδιου του Κυπριακού λαού για να επιβάλει ο ίδιος δημοψήφισμα και να ζητήσει να μάθει που πήγαν τα χρήματα. Απ’ ότι φαίνεται εκεί δεν είναι όπως εδώ. Εκεί οι πολιτικοί τον φοβούνται το λαό και ο κυπριακός λαός δεν έχει να χάσει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς την Κύπρο την τελείωσαν οικονομικά και την έδεσαν στα συμφέροντα της Γερμανίας. Δεν πρέπει να χρεωθεί κι από πάνω για πάντα ο λαός για να σωθούν οι πτωχευμένες τράπεζες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]