Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δηλώσεις Γιλντίζ για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Κατεχόμενα


Δηλώσεις Γιλντίζ για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Κατεχόμενα

«Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστούν μεταξύ όλης της Κύπρου», είπε ο υπουργός Ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, μίλησε για τις συμφωνίες που σύναψε η Κύπρος με ιταλικές και γαλλικές εταιρείες, σχετικά με την διεξαγωγή ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Γιλντίζ σε δηλώσεις του από τo Ικόνιο είπε ότι ένα κοίτασμα που θα ανακαλυφθεί εδώ, θα ανήκει σε όλη την Κύπρο.

Ο υπουργός επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές αδιευκρίνιστου καθεστώτος στο αποκλειστικό οικονομικό πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας χαρακτηριστικά το εξής:


«Εμείς πιστεύουμε ότι όλη εκείνη η περιοχή ανήκει στην Κύπρο. Υπάρχουν δυο δρόμοι, ή θα σταματήσουν ή θα συνεχίσουν τις έρευνες. Τότε όλα τα έσοδα που θα προκύψουν, το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστούν μεταξύ όλης της Κύπρου. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να φτάσουμε. Γι’ αυτό αν είναι να βρεθούμε στη συνεννόηση και όχι στην ένταση, θα ήταν σωστό να προτιμηθεί μια τέτοια οδός. Εμείς ως Τουρκία δεν αποτελέσαμε και δεν θα αποτελέσουμε ποτέ μέρος της έντασης. Θα συνεχίσουμε μονάχα τις διαδικασίες σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων και του δικαίου μας».

TRT 2/3/2013


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]