Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας


Είναι εκπληκτική η ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν θέματα εξωτερικής πολιτικής...

Γράφει ο Μακεδών

Μου έχουν πει, ότι μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο: Ότι στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να δρουν οι κατάσκοποι του εχθρού, επειδή οι μεν Ιάπωνες, ακόμη και αν τους βασανίσεις, δεν θα αποκαλύψουν μυστικά, οι δε Έλληνες αποκαλύπτουν και χωρίς να τους ρωτήσεις.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στις μέρες μας, όπου βαλθήκαμε να δίνουμε επιχειρήματα στους γείτονες, που σαφώς μας επιβουλεύονται. Η δε επιβουλή τους είναι αυταπόδεικτη και παγκοίνως ομολογουμένη. Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία χρησιμοποιούν επιχειρήματα που αφειδώς τους προσφέρουν κάποιοι, υπηρετούντες την ιδεολογία τους θέλω να πιστεύω, που τους οδηγεί όμως σε διαστρέβλωση γεγονότων.

Είναι δε εκπληκτική η ελαφρότητα με την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν θέματα εξωτερικής πολιτικής, για τα οποία υπάρχει ένας κανόνας στις χώρες όπου οι πολίτες τους τις εκτιμούν και δεν τις περιφρονούν. Ότι η κοινωνία αποτελείται από πολλές οικογένειες. Και κάθε οικογενειάρχης, τα οικογενειακά θέματα τα συζητεί στο στενό του περιβάλλον, μη δίνοντας επιχειρήματα στους άλλους να επέμβουν.

Ο δικός μας τρόπος ζωής, από τη στιγμή που αποκτήσαμε ενιαίο κράτος, διακρίνεται για την ξενομανία του, που σημαίνει πως ό,τι είναι ξένο είναι καλό, ενώ ό,τι είναι ελληνικό είναι περιφρονητέο. Αυτό λέγεται αρχοντοχωριατισμός, που δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να τον αποβάλουμε, με την κατάλληλη παιδεία βέβαια, που όμως ελλείπει.

Προοδευτικός και σύγχρονος είναι ο ξενομανής, ενώ συντηρητικός και καθυστερημένος θεωρείται αυτός που επιλέγει τον ελληνικό τρόπο ζωής. Αυτόν δηλαδή που γενιές και γενιές επέλεξαν, και μ’ αυτόν προόδευσαν οι παππούδες μας. Ο ξενόφερτος, είδαμε πού μας οδήγησε. Θέλει όμως καιρό και προσπάθεια αυτές οι παρωχημένες αντιλήψεις να εξοβελισθούν. Και κυρίως θέλει Έλληνες που θα αδιαφορήσουν για τις «ταμπέλες» που θα τους προσάψουν οι ξενομανείς «προοδευτικοί».

Δεν θα προχωρήσω άλλο επ’ αυτού. Απλώς, θα αναδημοσιεύσω δύο αποσπάσματα από την εφημερίδα "Εσπρέσσο" και ο αναγνώστης καλείται να εξάγει τα συμπεράσματά του. Με την αποκάλυψη της "Αυτόνομης" για την προβολή του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ "1821" από το κανάλι "ExpHistori" της αλβανικής δορυφορικής συνδρομητικής πλατφόρμας DigitAlb, η εφημερίδα χρησιμοποιεί οξείς χαρακτηρισμούς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Τατσόπουλο, τους οποίους ο υπογραφόμενος αντιπαρέρχεται:


«Υπηρεσίες προσφέρει αποδεδειγμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, αφού το μόρφωμά του, το ντοκιμαντέρ «1821» θα προβάλλεται από αύριο στην αλβανική τηλεόραση, με τους εθνικιστές Αλβανούς να πανηγυρίζουν και να διαφημίζουν με τηλεοπτικό τρέιλερ την αντεθνική σαπουνόπερα.

» "Τα μυστικά της γέννησης της νέας Ελλάδας πάνω στον ανακυκλωμένο μύθο της αρχαίας Ελλάδας", είναι ο προκλητικός υπότιτλος με τον οποίο οι Αλβανοί διαφημίζουν την επικείμενη πρεμιέρα του "1821" στο συνδρομητικό κανάλι DigitAlb, το βράδυ της Πέμπτης, είκοσι πέντε μέρες πριν από την εθνική μας εορτή.

» Όπως διαβάζουμε από την ιστοσελίδα aftonomi.gr, η αλβανική ιστοριογραφία θέλει Αλβανούς τους Αρβανίτες της Ελλάδας, που πρόσφεραν τα μέγιστα στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στα σχολικά εγχειρίδια της Αλβανίας, ήρωες όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Κίτσος Τζαβέλας κ.ά. παρουσιάζονται ως Αλβανοί, που απλώς πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων.

» Η προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του Πέτρου Τατσόπουλου και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί, θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών που φαίνεται να υιοθετούν κι έως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γειτονική χώρα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε στο δημοσίευμα της Espresso: 

«Ένα καλωδιακό κανάλι της Αλβανίας αγόρασε προ μηνός το "1821" του ΣΚΑΪ. Αυτό προβάλλει σήμερα η Espresso πρωτοσέλιδα υπό τον τίτλο "Δώρο του Τατσοπουλου στους εθνικιστές της Αλβανίας". Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το "1821" ήταν μια από τις πιο σοβαρές παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης, μόχθος πολλών ανθρώπων για μεγάλο διάστημα, άλλα κι εξακολουθώ να κατέχω σε αυτήν μόνο το ρόλο του παρουσιαστή.

» Ούτε σεναριογράφος ήμουν, ούτε σκηνοθέτης, πόσο μάλλον παραγωγός για να κρίνω εκ των υστέρων ποιος θα την αγοράσει και τι προπαγανδιστική χρήση σκοπεύει να της κάνει αφότου την αγοράσει. Θεωρώ πως όποιος κάνει επιλεκτική χρήση/στρέβλωση της ιστορίας για να εξυπηρετήσει αλλότριους προς την ιστορική έρευνα σκοπούς, όπως η αλλαγή συνόρων στα σημερινά Βαλκάνια, δεν είναι μονάχα ηλίθιος, άλλα ένας επικίνδυνος ηλίθιος -και από αυτή την κατηγορία δεν εξαιρούνται οι εθνικιστές της Αλβανίας.

» Για το σερβίρισμα του θέματος από την Espresso... δεν έχω λόγια. Για μια ακόμη φορά αυτή η ρυπαροφυλλάδα με τιμά με τις λοιδορίες της. Καλή σας μέρα».

Υ.Γ. Ομολογώ πως δεν κατανόησα αν ο κ. Τατσόπουλος συμφωνεί με όσα παρουσίασε ή όχι.

Πηγή: Βόρεια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το μεγάλο πρόβλημα με τους διάφορους"τσατσόπουλους" είναι πως ενώ μαγεύονται από τις ιστορικές αναδιφήσεις (λες και κομίζουν γλαύκα), δεν τιμούν τους ήρωές τους, αφού αυτοί όποια καταγωγή και αν είχαν, μάτωσαν γιά την ελευθερία τους και όχι γιά να είναι ταπεινωμένα γιουσουφάκια, όπως το αποδομητικό νεοταξικό politically correct του κου Τατσόπουλου κατ' ουσίαν μας μανιπουλάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφ' όσον κάποιος μπορεί να γίνει "επικίνδυνα" ηλίθιος τότε αυτός που του γομώνει το επικίνδυνο όπλο πως πρέπει να λέγεται;
    Δεν ζούμε κε Τατσόπουλε σε γειτονιά των αγγέλων και δεν πηγαίνουμε σε σκυλοκαυγά κρατώντας κόκκαλο στο χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε χαμένο κορμί, αν δε συμφωνείς με όσα λες, δε γίνεσαι παρουσιαστής μιας εκπομπής! Ούτε είναι εύκολο να ανασκευάζεις όσες ανοησίες πληρώθηκες να λες! Τέλος, αποφάσισε τι είσαι, συγγραφέας, παρουσιαστής ή διασκεδαστής!
    Το τελευταίο μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]