Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είμαστε έτοιμοι!

Eθνική επέτειος σήμερα, και το δεύτερο ελληνικό κράτος, η Κύπρος, στέκεται και ισσοροπεί στο χείλος της αβύσσου. Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου έχει τελειώσει, το ίδιο και η οικονομία συνολικά, μετά την απόφαση του Eurogroup για ισοπεδωτικό κούρεμα 30 ή 40% στις καταθέσεις. 

Με χαμένες τις καταθέσεις άνω των 100.000 στη Λαϊκή, με κουρεμένες τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου, με ομολογιούχους και μετόχους τραπεζών κατεστραμμένους, σχεδόν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Κύπρου έχουν υποστεί εκτεταμένη και σοβαρή οικονομική ζημία. Οικονομικός Αττίλας. Και η πολύπαθη Κύπρος έχει μπροστά της μέρες και μήνες και ίσως χρόνια αβεβαιότητας.

Τα λέει όλα το BBC: 

''Στην Κύπρο μπορείς να βρεις εύκολα ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα να βγουν από το ευρώ. Ομως για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κίνδυνος να φύγει μια χώρα από την Ευρωζώνη απομακρύνθηκε. Για τις Βρυξέλλες αυτό είναι ένα βραβείο ικανοποιητικό''.

Χάσαμε ιστορικές ευκαιρίες. Κουραστήκαμε -προ παντός και εμείς εδώ στην έπαλξη που λέγεται ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.- να κρατάμε όρθιες τις σημαίες της αντίστασης, να υπερτονίζουμε και να μαχόμαστε για κοινές δράσεις Αθηνών και Λευκωσίας, για συνεργασία σε κάθε επίπεδο, στην λογική ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ-ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ-ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Από την Κύπρο, που αντί να ενωθεί με την Ελλάδα (με συνένοχους Αβέρωφ-Καραμανλή-Μακάριο) έγινε ανεξάρτητο κράτος, ξεκίνησε μια ιστορική ανωμαλία. Που μέσα από το μαύρο 1974 διαιωνίζεται ως σήμερα.

Σήμερα λοιπόν, επέτειο της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου, ο δρόμος για ενιαίο Ελληνισμό, από Οθωνούς μέχρι Παραλίμνι, για μας δεν έκλεισε, είναι χαραγμένος, περιμένει την περπατησιά μας. Δύσκολος κι ανηφορικός ο δρόμος, ναι. Ας κρατηθούν έξω οι πολιτικάντηδες Αθηνών-Λευκωσίας, οι ένοχοι για το σημερινό κατάντημα. Μακριά κι αυτοί που ανέκαθεν αφθονούσαν στον τόπο: Οι προδότες. Που ξεπούλαγαν ότι κέρδιζαν οι αγωνιστές. Από τον Εφιάλτη μέχρι τον Χριστοφοράκο, ίδια πρόσωπα και ίδιο ξεπούλημα. Μακριά από μας και οι κάθε λογής “Dead man walking” (έτσι χαρακτηρίζει τον Αναστασιάδη ο ''Guardian''). '' Όξω ρε γαιδούρια'' που θα έλεγε κι ο γέρος του Μωρηά. ''Φωτιά και τσεκούρι !''

Τα παγκόσμια αφεντικά και οι εντολοδόχοι τους όμως, τα πολιτικά μειράκια τύπου Μέρκελ ή Λαγκάρντ ή Μπαρόζο, λογαριάζουν λάθος. Δεν είναι όλα αριθμοί. Η οικονομία επηρεάζει, πολύ ίσως. Αλλά δεν καθορίζει!

Απόψε ο Ελληνισμός, ότι κι αν αποφασίσει η κυπριακή Βουλή, θα γιορτάσει μέσα στην ψυχή του καθενός από εμάς. Ανάσταση υπάρχει εκεί που υπάρχουν τάφοι. Πάντα έτσι γινόταν. Μόνο που θα απαιτηθεί κόστος από την Ιστορία για να σταθούμε όρθιοι ! Η φωτιά που άναψε, σε Ελλάδα και Κύπρο, ή θα μας αφανίσει ή θα τη σβήσουμε. Μόνο που συχνά, η Ιστορία θέλει τις φωτιές να μην σβήνουν με νερό. Αλλά με αίμα...

Είμαστε έτοιμοι!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]