Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια πρόβλεψη για τη ΝΔ


Η απόσταση «Καραμανλικών» και «Σαμαρικών» μεγαλώνει και ο Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να ψαρέψει ψήφους από τη λαϊκή Δεξιά...
Ο Τειρεσίας σχολιάζει τη σημειολογία της πρόσφατης εκδήλωσης προς τιμήν του Κ.Καραμανλή

Ας δούμε λίγο ψύχραιμα την ομιλία Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής. Με την ωριμότητα που μπορεί να διασφαλίσει η απόσταση του χρόνου. Κι ας καταλήξουμε σε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Πέραν αυτών της πρώτης ανάγνωσης.

'Οπως, για παράδειγμα, εκείνο που υποστηρίζει ότι «οι διαχωριστικές γραμμές έπεσαν» και ότι «τα πάθη του παρελθόντος εξαλείφθηκαν». Αυτά είναι για εθνικές εορτές και επετείους. Τα ουσιώδη είναι άλλα.

Όπως: Για πρώτη φορά έγινε τόσο πανηγυρικά ξεκάθαρο ότι η Αριστερά είναι σε θέση να «ψαρέψει» ψήφους από τη Δεξιά. Και μάλιστα από τη λεγόμενη «βαθιά/λαϊκή Δεξιά». Ή τουλάχιστον, έτσι να νομίζει. Αλλά κι αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα ήταν καθόλου ευκόλως εννοούμενο.

Για πρώτη φορά επίσης έγινε τόσο πανηγυρικά ξεκάθαρο ότι η απόσταση που χωρίζει τη θεώρηση των πραγμάτων από τους «καραμανλικούς», σε σχέση με τους νυν «προεδρικούς» της ΝΔ, είναι τόσο μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από τις πέντε θέσεις που χώριζαν τον Κώστα Καραμανλή, το νεώτερο, από τον Αντώνη Σαμαρά.

Και μόνο το γεγονός ότι εκ δεξιών του πρώην πρωθυπουργού καθόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντί του «ομόσταυλου» νυν πρωθυπουργού, λέει πολλά και αφήνει να εννοηθούν περισσότερα. Για να μην ...θυμηθεί κανείς ότι πιο κοντά στον κ. Καραμανλή κάθονταν ο πρόεδρος της αριστερής ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, απ ό,τι ο δεξιός κ. Σαμαράς.

Για πρώτη φορά επίσης έγινε τόσο ξεκάθαρο το πόσο αμήχανος αισθάνεται ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, όταν βρίσκεται μεταξύ των εκπροσώπων του «βαθέως κόμματος». Ο πρωθυπουργός μίλησε περισσότερο με τη σύζυγο του, παρά με οποιονδήποτε άλλο εκείνο το δύσκολο -για όλους- βράδυ στο Μέγαρο.

Το οποίο, θυμηθείτε το. Αποτέλεσε καμπή, ενδεχομένως ιστορική για την επόμενη μέρα της ΝΔ...


Πηγή: Βόρεια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ένα άλλο χρήσιμο συμπέρασμα είναι ότι ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ. Όχι πάντως ίδια με τη δικιά μας, του απλού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]