Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτικοί λόγοι δίχως πολιτικό ανάστημα

Στους επετειακούς λόγους όλοι διαπρέπουν στην Ελλάδα. Η επίκληση προσώπων από το παρελθόν προς εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων είναι γνωστή πλέον τακτική στο νέο-ελληνικό κράτος.

Κανείς όμως δεν τολμάει να σηκώσει ανάστημα στους φραγκολεβαντίνους της Τρόικα, που εμποδίζουν ανοιχτά πλέον την ανάπτυξη στην χώρα. Πίσω από το τεχνητό χαμόγελο και τις ψεύτικες υποσχέσεις κρύβεται η επιθυμία εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Αλλιώς δεν θα αρνούνταν την απαραίτητη μείωση του ΦΠΑ από το 23% την στιγμή που σε γειτονικές αλλά και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες υπολογίζεται στο 6%. Έτσι θα γίνει ανταγωνιστική η τουριστική μας οικονομία;

Ποιος μίλησε στο ίδρυμα Καραμανλή για την ανάγκη δραστικής μείωσης των φόρων και ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας; Πως θα γίνουν μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο την ίδια ώρα που δεν κινείται η αγορά στην Ελλάδα λόγω έλλειψης ρευστότητας; Ποιος μίλησε για τον 45+% φόρο και τα απαράδεκτα τεκμαρτά που αναγκάζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν; Ποιος κατήγγειλε την φορολογία στα παιδιά που βάζει σε σκέψεις τους Έλληνες σε σχέση με την δημιουργία οικογένειας; Για 15000 λιγότερες γεννήσεις το 2012 έκαναν λόγο οι γιατροί του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Καταλαβαίνουμε ότι μέχρι να γίνουν οι εξαγγελίες πράξεις και να σταματήσει η συμπεριφορά αυλικού των Ελλήνων πολιτικών απέναντι σε ξένους ηγέτες, όλα γίνονται προς άγραν ψήφων. Δυστυχώς ο κόσμος, ο οποίος δεν έχει από που να πιαστεί, εναποθέτει ακόμα ελπίδες στα όποια «πατριωτικά», «προοδευτικά», «φιλελεύθερα», «εθνικιστικά», «αριστερά» και «δεξιά» νέα ή παλιά κόμματα.

Το κάθε κόμμα έχει, ωστόσο, συγκεκριμένη ιδεολογία που αρνείται πεισματικά να την υπερβεί για το καλό της χώρας. Οι πραγματικές λύσεις μπορούν να προσεγγιστούν ανοιχτόμυαλα και χωρίς παρωπίδες. Υπό τις σημερινές συνθήκες μόνο διάφορες συγκυρίες μπορούν να μας ευνοήσουν. Εκτός και αν ξυπνήσει επιτέλους ο Έλληνας από τον λήθαργο…

Πηγή ΠΥΓΜΗ.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]