Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κραυγή αγωνίας για Θράκη


Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αλλά και πολίτες από κάθε μέρος της βόρειας Ελλάδας έδωσαν χθες το «παρών» στο σημαντικό συνέδριο που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο, με θέμα «Εθνική αγωνία και Συναγερμός για τη Θράκη μας». Από το μεσημέρι πλήθος κόσμου είχε ξεκινήσει να συγκεντρώνεται προκειμένου να πιάσει μια θέση για το συνέδριο. «Καλούμε φίλους Θρακιώτες και μη να παρευρεθούν στο Βελλίδειο. Θα ακουστούν αλήθειες για τη Θράκη μας. Κραυγή αγωνίας και αγανακτισμένη αντίδραση. Δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Είναι η ώρα των Θρακιωτών και του Πανελλήνιου Συναγερμού» ανέφερε το κάλεσμα της Θρακικής Εστίας.

«Συμβαίνουν πολλά και διάφορα υπόγεια πράγματα στη Θράκη μας, τα οποία δεν γνωρίζει ο κόσμος και πιστεύει πως η κατάσταση δεν εγκυμονεί κινδύνους. Το συνέδριο πραγματοποιείται για να μάθουν οι πολίτες ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα της πατρίδας μας, λαμβάνουν χώρα επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη μας και απειλείται η εδαφική, πολιτιστική και θρησκευτική μας ακεραιότητα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Θρακικής Εστίας, αξιωματικός εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας και Οικονομολόγος Αναστάσιος Τσερκεζής.

Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, το τουρκικό προξενείο και διάφορες άλλες δυνάμεις με συμφέροντα στην Τουρκία αναγκάζουν τους Ελληνες μουσουλμάνους να μαθαίνουν τουρκικά. «Ο Νταβούτογλου μίλησε για διχοτόμηση της Κύπρου. Με αυτά που βλέπουμε, δεν είναι μακριά να ζητήσουν κάτι ανάλογο και για τη Θράκη» τόνισε ο κ. Τσερκεζής.

Μεταξύ άλλων τέθηκε χθες ζήτημα για την εγκατάλειψη των Πομάκων και των Τσιγγάνων της Θράκης από την ελληνική Πολιτεία, γεγονός που τους καθιστά εύκολη «λεία» για τις φίλα προσκείμενες στην Τουρκία δυνάμεις που δρουν στη Θράκη.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών που έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο ήταν ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας και λέκτορας της Νομικής του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Θράκη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ο διδάκτωρ Ιστορίας του ΑΠΘ Νεκράτιος Λαπέργολας, που ανέλυσε τον ρόλο και τις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, που μίλησε για την Ιστορία και την πορεία των Πομάκων, ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Θεοφάνης Μαλκίδης, που μίλησε για την Ειδική Οικονομική Ζώνη στη Θράκη και την Εθνική κυριαρχία, και ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, που ανέλυσε τη γεωπολιτική και τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]