Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της φτώχειας


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε μια δεκαριά πόλεις στη Βουλγαρία κατά της διαφθοράς και της φτώχειας, διεκδικώντας την αντικατάσταση της πολιτικής ελίτ από νέους εκπροσώπους των πολιτών.

Στη Σόφια, περισσότεροι από 7.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με μια εκτίμηση του Γαλλικού Πρακτορείου, διαδήλωσαν το πρωί κρατώντας πανό που έγραφαν “Οι μαφιόζοι στη φυλακή” και “Είναι πολλοί, είναι πλούσιοι, είναι αλαζόνες, αλλά δεν θα κρατήσουν πολύ”.Περισσότεροι από 3.000 υπερ-εθνικιστές διαδηλωτές διαδήλωσαν παράλληλα το απόγευμα στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας “Δώστε μας τη Βουλγαρία”.

Στη Βάρνα,περίπου 20.000 διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του δημάρχου Κίριλ Γιορντάνοφ, τον οποίο κατηγορούν ότι είναι υπό την επιρροή ενός οικονομικού ομίλου που “βασιλεύει σαν κύριος” και “κατέστρεψε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση BNT.

Διαδηλώσεις που συνέπεσαν με την εθνική εορτή πραγματοποιήθηκαν επίσης στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, το Πλόβντιβ (νότια), το Ρούσε (βόρεια), το Μπλάγκοεβγκραντ (νοτιοδυτικά) και σε άλλες πόλεις. Οι διαδηλωτές ζητούν κυρίως ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και βουλευτικές εκλογές με πλειοψηφικό σύστημα, ενώ το κοινοβούλιο εκλέγεται τώρα αναλογικά. Κάποιοι από αυτούς φθάνουν μέχρι να ζητούν νέο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ θα πρέπει ωστόσο να διαλύσει τη Βουλή σε περίπου δέκα ημέρες ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 12 Μαΐου.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, που παραιτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου υπό την πίεση των διαδηλώσεων στους δρόμους, εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω υπέρτασης, αν και είχε πάρει εξιτήριο μόλις στις 28 Φεβρουαρίου έπειτα από μια πρώτη εισαγωγή στις 25 Φεβρουαρίου.


Πηγή: Νews.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]