Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγανακτισμένοι όχι, ξεφουσκωμένοι ίσως…



Tου Στρατή Μαζίδη

Μόδα ήταν και πάει όπως αποδείχθηκε τελικά πέρυσι το καλοκαίρι το κίνημα των αγανακτισμένων και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο χθεσινό κάλεσμα.

Όπως φάνηκε χθες, τα όποια λιγοστά κάρβουνα υπήρχαν, έχουν πλέον σβήσει. Θα έλεγε κανείς ότι η κοινωνία εκτονώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Ξεφούσκωσε. Υπάρχει όμως και η πολύ χειρότερη εκδοχή, να συμβιβάστηκε με την ιδέα της μη ανατροπής.

“500 “αγανακτισμένοι” σουλατσάρουν στο Σύνταγμα” διάβασα σε κάποιο blog.

Κακά τα ψέμματα. Πριν λίγους μήνες είχαμε εκλογές. Και μάλιστα το αποτέλεσμα της 6ης του Μάη ήταν το καλύτερο προωθητικό για μια πλήρη ανατροπή στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου. Αντ’ αυτού αν και με μικρότερο αθροιστικά ποσοστό κυριάρχησαν οι μνημονιακές δυνάμεις με ένα 48%.

Ποιος λοιπόν να κατέβει χθες Κυριακάτικα με τόσο ωραίο καιρό στο Σύνταγμα. Άλλωστε χρήματα για λίγη βενζίνη και ένα καφέ στον Αλιμο ακόμη υπάρχουν.

Οι αγανακτισμένοι ήταν ένα πείραμα που έγινε, πέτυχε στην εξάπλωση αλλά στο σκοπό απέτυχε. Όταν πια αποδυναμώθηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχαιρέτισαν τους λίγους ρομαντικούς που είχαν απομείνει.

Η κοινωνία χρειάζεται κάτι άλλο. Κάτι δραστικότερο.

Τι όμως;

Πιθανώς τους αποφασισμένους. Αλλά ακόμη δεν έχει προκύψει κάτι…

Πηγή: Free Pen

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]