Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ήττα των μνημονιακών μόλις ξεκίνησε

Το αντιμνημόνιο αλλάζει την ευρώπη.
Ακόμη κι αν οι Έλληνες μνημονιακοί, οι υπάλληλοι, οι yesmen Βρυξελλών και οι δημοσιογράφοι έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα απαξίωσης του Ιταλικού λαού και του εκλογικού αποτελέσματος, στο τέλος των αναλύσεων τους παραδέχονται -κάπως άβολα είναι αλήθεια- την ανάγκη αλλαγών στην μνημονική ορθοδοξία της λιτότητας ώστε να διατηρηθεί το ευρώ.

Είναι πολύ ενοχλητικό καταρχήν -και ενδεικτικό μιας πολύ, πάρα πολύ κακής νοοτροπίας- ότι αυτές οι άβολες διαπιστώσεις για την ανάγκη αλλαγής της λιτότητας, δεν προήλθαν από το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα αλλά από το ιταλικό. Η ενοχική Ελλάδα στην Ευρώπη είναι και πάλι παρούσα και αντλεί θάρρος για να γράφει και να ζητά αλλαγές στηριζόμενη -όχι στην εθνική μας τραγωδία στην οποία συνηγόρησαν-, αλλά στο ιταλικό αποτέλεσμα.

Ας θυμούνται λοιπόν πριν μιλήσουν ή γράψουν ότι αντλούν την νομιμοποίηση για να ψελλίσουν αυτό το αίτημα σε όσους λοιδόρησαν και απαξίωσαν. Σε νεκρούς, πάσχοντες, νεόπτωχους που δημιούργησαν, αλλά και σε εκατομμύρια κωμικούς, σε κλόουν, σε ψεκασμένους, σε “αναρχικούς” σε αντιμνημονιακούς, σε αγανακτισμένους και Indignados, σε ocuppyers, σε ριζοσπάστες, συνιστώσες και αντιευρωπαϊστές, καθώς και στην διεθνής πια των συμμοριών της λιρέτας, της δραχμής, της πεσέτας, και του εσκούδο και στο ιταλικό αποτέλεσμα.

Η αλλαγή δεν έρχεται γιατί πάλεψαν ή την ζήτησαν οι μνημονιακοί. Η αλλαγή έρχεται από το πολύχρωμο αντιμνημόνιο και όλους αυτούς που από κάθε μετερίζι αλλάζουν την Ευρώπη και τον κόσμο αντιμέτωποι με τον κόσμο που αμύνεται για να μην αλλάξει.
Η ήττα των μνημονιακών και το ξήλωμα τους μόλις ξεκίνησε και έγινε αντιληπτό ότι όσο θα νυχτώνει στην Ευρώπη η ήττα τους θα μεγαλώνει.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]