Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη πυροβολεί στα πόδια της...!

Το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο και οι ενδεχόμενες συνέπειες για τους καταθέτες σε ολόκληρη την ευρωζώνη κυριαρχούν στο γερμανικό Τύπο.

«Προσωρινά κλειστόν» επιγράφεται το ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου από τις Βρυξέλλες και τη Λευκωσία. Οι ανταποκριτές της εφημερίδας σημειώνουν ότι οι Κύπριοι είναι οργισμένοι, ενώ το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και καταλήγει: «Ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε παρέμεινε σιωπηλός το πρωί του Σαββάτου. Δεν έδωσε καμία συνέντευξη τύπου, παρά μόνο εξέδωσε μία γραπτή ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι βρέθηκε ένας δρόμος για να βοηθηθεί η Κύπρος, χωρίς να υποθηκευθεί το μέλλον της χώρας και κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μοιραστούν δίκαια τα βάρη σε ιδιοκτήτες, πιστωτές και καταθέτες. Οι Κύπριοι έχουν διαφορετική άποψη και κάνουν λόγο για εκβιασμό» σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει στο οικονομικό της ένθετο: «Οι αγορές αντιδρούν εν μέρει με έκπληξη στην απόφαση να συμμετάσχουν καταθέτες και επενδυτές στο πακέτο διάσωσης». Η εφημερίδα παραθέτει το σχόλιο Αμερικανού αναλυτή Ντέιβιντ Κότοκ, που εργάζεται σε εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών: «Πρόκειται για ασύλληπτη τρέλα. Η Ευρώπη βρήκε έναν ακόμη τρόπο για να πυροβολήσει τα πόδια της» υποστηρίζει ο Αμερικανός αναλυτής.

Deutsche Welle



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]