Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν έδωσε οδηγίες για αναδιάρθρωση του δανείου στην Κύπρο



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε οδηγίες στην κυβέρνησή του να διαπραγματευθεί την αναδιάρθρωση ενός ρωσικού δανείου προς την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πέσκοφ.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την υποστήριξη της Μόσχας όχι προς τη συμφωνία διάσωσης “που επετεύχθη” το Σαββατοκύριακο με την ΕΕ όπως μεταδίδουν τα φερέφωνα, αλλά ως κίνηση καλής θελησης στον Κυπριακό λαό και όχι την ηγεσία. Αυτό, παρά την ανησυχία ότι Ρώσοι καταθέτες στην Κύπρο θα ζημιωθούν ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας.

Η Κύπρος έχει ζητήσει μια παράταση της αποπληρωμής του υφισταμένου ρωσικού δανείου των 2,5 δισεκ. ευρώ και μια μείωση του επιτοκίου του στο 2,5% από 4,5%. Σε συνομιλίες που είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί μια αναδιάρθρωση.

Ο Πούτιν “ανέθεσε στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών να επεξεργαστούν με τους εταίρους μας τους όρους μιας αναδιάρθρωσης της πίστωσης που έχει ήδη χορηγηθεί στην Κύπρο”, δήλωσε ο Πέσκοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

Πληροφορίες από Ημερησία
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βλαδήμιρε, ξανασκέψου το. Θα φέρεις σε δύσκολη θέση τον ΑΝΑΝά και μόλις αρραβωνιάστηκε το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]