Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δημοκρατία, οι τρομοκράτες, η βία και οι τραμπούκοι


Κάθε φορά που η εξουσία στριμώχνεται, ένεκα των επιλογών της, από την κοινωνία, τότε εφαρμόζει την γνωστή και πετυχημένη συνταγή. Κινδυνεύει η δημοκρατία!
Σαφής η ερώτηση: Από ποιους κινδυνεύει; Υπάρχει ένοπλο κίνημα κατά της δημοκρατίας;
Κινδυνεύει, λέει η εξουσία, από τους τρομοκράτες, την βία, τις εγκληματικές ενέργειες και τους τραμπούκους, όπως δήλωσε πριν λίγες ημέρες στην βουλή ο Βορίδης.

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες στην χώρα μας; 
Ποιος τους εκτρέφει, που τους εκτρέφει, γιατί τους εκτρέφει και ποιους τελικά εξυπηρετούν με τις εγκληματικές τους πράξεις και ενέργειες; 
Πώς τυχαίνει πάντα οι τρομοκράτες να γνωρίζουν τόσες λεπτομέρειες που μόνο ειδικές κρατικές υπηρεσίες και πρόσωπα γνωρίζουν;

Ποιοι είναι αυτοί που παράγουν την βία και παραμένουν πάντα ασύλληπτοι; Τόσο τυχαία και τόσο συμπτωματικά πάντα η βία εμφανίζεται όταν βρίσκεται στριμωγμένη η εξουσία!
Αυτό που δήλωσε ο Βορίδης, για τον κίνδυνο δηλαδή της δημοκρατίας από τους τραμπούκους, οδηγεί σε ένα εύλογο λογικό συμπέρασμα. Όταν αυτός κινούνταν στα άκρα, κυκλοφορούσε στους δρόμους με ένα τσεκούρι στο χέρι, δεν ήταν τραμπούκος;

Η πολιτική του σταδιοδρομία έχει σχέση άραγε με αυτή του τη δράση; 
Ανταμείβεται μήπως για την συμπεριφορά του προς την εξουσία; 
Μήπως αυτό το παιχνίδι είναι στημένο; 
Μήπως πίσω από κάποιες έκνομες και άνομες ενέργειες βρίσκονται άνθρωποι της εξουσίας, οι οποίοι μετά την προσφορά τους, ανταμείβονται ανάλογα;
Άλλωστε το γνωστό σλόγκαν «οι γνωστοί άγνωστοι» ενισχύει αυτήν την ερμηνεία.

Γνωστοί λοιπόν αυτοί που παράγουν την βία, γνωστοί οι δημοσιογράφοι της προπαγάνδας, γνωστοί οι εθνικοί εργολάβοι που τα παίρνουν χοντρά, γνωστές οι πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται με εντολές και υποδείξεις ισχυρών, ξένων και ντόπιων.

Κι ύστερα η εξουσία, μαζί με όλο αυτό το σύστημα σε φουλ επίθεση, για να πείσει για τον κίνδυνο της δημοκρατίας. Πότε κινδυνεύει αυτή η δημοκρατία;

Όταν βγαίνει ο αγρότης στο δρόμο γιατί δεν τα βγάζει πέρα, όταν βγαίνει στο δρόμο ο φοιτητής γιατί του ακρωτηριάζουν το μέλλον, όταν βγαίνει στο δρόμο ο επαγγελματίας γιατί του βάζουν λουκέτο με τα χαράτσια, όταν βγαίνει στο δρόμο ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο οικογενειάρχης, ο άστεγος, ο ασθενής που δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα, ε! ναι, τότε κινδυνεύει η δημοκρατία, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν θυμό, οργή και απόγνωση. Ε ναι τότε χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι γιατί συμπεριφέρονται παραβατικά και έκνομα!

Η δημοκρατία στην χώρα μας, αν είχε φωνή, θα είχε εκφωνήσει το πιο σκληρό κατηγορητήριο για όλους εκείνους που την εκπροσωπούν και την έχουν την ευθύνη της προστασίας της!

Το κατηγορητήριο θα ήταν η παραχώρησή της, παρά την θέλησή της, ως πόρνη σε νταβατζήδες τοκογλύφους, δανειστές, εκβιαστές που την βιάζουν καθημερινά, ατομικά και ομαδικά!

Σε μια δημοκρατία, όπου και τα ξένα μέσα και ξένοι άνθρωποι δηλώνουν σε όλους τους τόνους, πώς υπάρχουν παιδιά που πεινάνε! 
Άνθρωποι οικογενειάρχες που βρέθηκαν στα ξαφνικά άστεγοι. 
Οικογενειάρχες που ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών. 
Φοιτητές που πεθαίνουν από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. 

Η αληθινή δημοκρατία θα αυτοκτονούσε με τέτοια φαινόμενα.
Αυτή η δημοκρατία κινδυνεύει! Η δημοκρατία των ισχυρών και των τοκογλύφων;

Υ.Γ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία, που ταρακούνησαν την Ευρώπη αλλά κυρίως την Γερμανία, ο Σόιμπλε δήλωσε: Δυστυχώς αυτά έχει η δημοκρατία!!! Ακούει η Ελληνική Δημοκρατία! Ακούει η Ελληνική Πολιτεία που την θεά Αθηνά, την θεά της σοφίας, των γραμμάτων και της μόρφωσης την έκανε σχέδιο νόμου, στερώντας, πέρα από τα μύρια προβλήματα πανελλαδικά, το πανεπιστήμιο από την πρωτεύουσα της ιστορικής Άνω Μακεδονίας και σήμερα Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς ακόμα να έχει παραιτηθεί ούτε ένας τοπικός άρχοντας!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]