Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Το παιχνίδι είναι στημένο με στόχο τους Ρώσους;

Και ξαφνικά, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, οι ίδιοι που πήραν την απόφαση – λαιμητόμο κατά της Κύπρου, αλλάζουν γνώμη. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται για την τηλεδιάσκεψη, ξαφνικά το Γιούρογκρουπ έκανε στροφή και λέει τώρα ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και η κυπριακή κυβέρνηση να βρει άλλους τρόπους για να εξοικονομήσει τα 5,8 δις που απαιτούνται. Θα αυξήσει τους συντελεστές φορολόγησης των υψηλών καταθέσεων; Θα πάρει κανένα μέτρο μείωσης μισθών και συντάξεων;

Ότι κι αν κάνει οι ευρωπαίοι υπουργοί εμφανίζονται τώρα ως οι «θεματοφύλακες» του τραπεζικού συστήματος και της εγγύησης των ποσών μέχρι 100.000 ευρώ. Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή; Δύο τινά συμβαίνουν στην προκειμένη περίπτωση.
Είτε είχε δίκιο ο Σόιμπλε όταν έλεγε ότι η κυπριακή κυβέρνηση πρότεινε το χαράτσι και για τις μικρές καταθέσεις.
Είτε το παιχνίδι είναι στημένο πέρα για πέρα. Και τα καρντάσια οι Κύπριοι έπεσαν στην παγίδα που τους έστησε η Μέρκελ.

Αν ισχύει η απόφαση του Γιούρογκρουπ για προστασία των μικροκαταθετών αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων και Ελλήνων με καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, δε θα υποστούν κούρεμα. Επομένως, η κυπριακή Βουλή δε θα δυσκολευτεί να ψηφίσει και ο Αναστασιάδης θα πλασαριστεί ως ο προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων.

Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο; Κυρίως οι Ρώσοι που διαθέτουν πάνω από 31 δις δολάρια σε κυπριακές τράπεζες. Το κούρεμα θα γίνει με μεγαλύτερους συντελεστές, οπότε, θα «τσουρουφλιστούν» για τα καλά. Κι εδώ πάει το ερώτημα αν το παιχνίδι είναι στημένο, Πέταξε η Μέρκελ το σχέδιο για κούρεμα από το πρώτο ευρώ, τσίμπησαν όλοι και έγινε παρ’ ολίγον επανάσταση και τελικά επανήλθε η Μέρκελ και τώρα δέχεται να μην κουρευτούν οι μικρές καταθέσεις. Έτσι, πετυχαίνουν μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Αφενός η Μέρκελ και η εταίροι τσακίζουν το «πλυντήριο» της Κύπρου και διώχνουν κακήν κακώς τους Ρώσους από το νησί. Αυτό το ήθελαν πάρα πολύ, τους έμπαινε στο μάτι το ρωσικό χρώμα που είχε η Κύπρος και τώρα βρήκαν ευκαιρία να το συρρικνώσουν. Για να δούμε τώρα που τα χρήματα ήδη συγκεντρώνονται σε Λετονία και Εσθονία θα έχουν την ίδια ευαισθησία όπως αυτή που επέδειξαν και με την Κύπρο;

Αφετέρου οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί (που τώρα κάνουν την πάπια) και ίσως και μερικοί Ρώσοι, βάζουν πόδι στην Μεγαλόνησο. Ειδικά οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί μπορούν να παίξουν μπάλα δυνατά με τα κυπριακά οικόπεδα που μέχρι σήμερα ήταν προνομιακό πεδίο των Ρώσων.

Η Μέρκελ πέτυχε και τους δύο στόχους. Και θα έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, μέσω του προγράμματος βοήθειας στην Κύπρο (μαζί με το ΔΝΤ που πάει με όλα βεβαίως) και ξεφορτώνεται το ρωσικό κεφάλαιο.

Επιμένουμε λοιπόν. Μήπως ήταν από πριν στημένο το παιχνίδι;

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]