Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαλύστε την Ευρωζώνη

Αν και ήμουν ένας από αυτούς που τους συγκινούσε η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είμαι πια οπαδός της. Τουλάχιστον αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν με εκφράζει καθόλου η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόβλημα είναι πως εκφράζει κάθε μέρα όλο και λιγότερους Ευρωπαίους.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποτε η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών αλλά σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των αγορών και των εκβιασμών.
Και οι καθημερινοί εκβιασμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, γιατί υποθέτω πως επιθυμούμε ακόμα όλοι η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι δημοκρατία.
Σε όλη την Ευρώπη, ο ευρωσκεπτικισμός φουντώνει και εκφράζεται πια από ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Κοιτώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, βλέπω εθνικισμό, ρατσισμό, νεοναζισμό, φτωχοποίηση, μεγάλους πληθυσμούς πολιτών που εξαθλιώνονται και την δημοκρατία να υποχωρεί διαρκώς.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιστρέψει στην εποχή των εθνικών νομισμάτων, γιατί αυτό θα ήταν πισωγύρισμα.
Ο εθνικισμός, ο νεοναζισμός, η εξαθλίωση και ο ρατσισμός δεν είναι πισωγύρισμα; Τι είναι; Πρόοδος;
Όχι, είναι πισωγύρισμα. Και μάλιστα είναι ένα πισωγύρισμα όχι στην Ευρώπη πριν το ευρώ αλλά στην Ευρώπη του μεσοπολέμου. Αυτό θέλουμε;
Οι σχέσεις ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης τραυματίζονται καθημερινά και το μίσος κατά του γερμανικού λαού –εξαιτίας των επιλογών και της αλαζονείας της γερμανικής κυβέρνησης για την οποία, όμως, έχουν ευθύνες και οι Γερμανοί πολίτες- αρχίζει να θεριεύει.
Στη ζωή κάνουμε και λάθη. Καλό είναι να τα παραδεχόμαστε, να μαθαίνουμε από αυτά και να συνεχίζουμε.
Το ευρώ αποδεικνύεται ένα τεράστιο λάθος. Και θα πρέπει να το παραδεχτούμε. Θα μας φανεί χρήσιμο.
Προφανώς, υπήρχαν άλλες διεργασίες που θα έπρεπε να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν την νομισματική ένωση.
Δεν έγιναν. Και το ευρώ δεν μπόρεσε να καλύψει την απουσία τους.
Πριν η ζημιά για την Ευρώπη γίνει ανεπανόρθωτη και ακυρωθεί ακόμα και η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας επιστρέψουν οι ευρωπαϊκές χώρες στα εθνικά τους νομίσματα.
Να γίνουν δημοψηφίσματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και οι πολίτες –χωρίς εκβιασμούς- να αποφασίσουν. Δημοκρατικά.
Στη συνέχεια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να συζητήσουν ισότιμα και πολιτισμένα, και να αποδεχτούν τις επιλογές των λαών της Ευρώπης.
Αφού γίνουν αυτά, ας πιάσουμε την όμορφη ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την αρχή.
Εγραψε o Pitsirikos, μοντάζ Γρέκι

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έχουμε με τους ευρωσυμβιβασμένους μια διαφορετική αφετηρία συλλογισμών δεδομένου πως δεν επιθυμούμε την ίδια κατάληξη στους στόχους.
    Ποιοί είναι αυτοί;
    Αυτοί είναι πως κάθε χώρα πρέπει να προασπίζει τις προσοντικές ιδιαιτερότητές της για να αντεπεξέλθη στον παγκόσμιο αδυσώπητο ανταγωνισμό και αυτό δεν γίνεται μέσω ενός ενιαίου νομίσματος χωρίς ενιαία κοινωνικοοικονομική πολιτική.
    Άρα ομιλούμε για εθνικές πολιτικές αφου ΑΥΤΕΣ εφαρμόζονται από τα βόρεια κέντρα και δεν έχουμε έτσι μια ενιαία ευρωπαική χώρα με ισότιμα εργασιακά και επιχειρηματικά δικαιώματα για να λέμε πως είμαστε όλοι στο ίδιο βαγόνι... εμείς είμαστε στο κάρβουνο και οι άλλοι στο βάγκον λι.
    Αυτό που πραγματοποιείται αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη είναι να καταστρέφονται τα τείχη αυτοπροστασίας των αδυνάτων κρατών με πρόσχημα μία παραγωγική ένταξη "αχθοφόρων" χωρίς επιλογές όπου οι μικροί ακολουθούν τον βηματισμό που επιβάλλουν οι επιτυχημένοι βόρειοι σαν να είναι κατακτητές.
    Αναλυτικότερα, οι κεντρικές δυνάμεις κρατούν ως μονοπώλιο την παραγωγή προιόντων που γίνονται μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας και πόρων σε άλλη χώρα (Outsourcing- πχ Κίνα) με ιδανικούς όρους κόστους και πολιτικής πειθαρχίας ούτως ώστε να επιτυγχάνεται θανατηφόρος συνδυασμός κόστους παραγωγής, εν σχέσει με χώρες όπως η δική μας.
    Όταν αυτό όμως συνοδεύεται από υποχρεωτική εμπλοκή στο άρμα ενός νομίσματος που δεν επιτρέπει υποτιμήσεις και ΚΥΡΙΩΣ δασμολογικούς φραγμούς είναι βέβαιο το αποτέλεσμα.
    Η Γερμανία θα έχει πάντα ιδανικά προιόντα τεχνολογικής τεχνοπρωτοπορίας σε ασύγκριτα χαμηλό κόστος. Πως να το αντιμετωπίσεις αυτό και με τί μέσα;
    Το σενάριο επιφυλάσσει αρχικά κατάργηση διευρυμένης ζωτικής εθνικής παραγωγής (ποσοστώσεις κλπ, άρα γενικότερη εξάρτηση ακόμη και σε ουσιώδη) και εξειδίκευση σε τομείς διαμετακομιστικών υποδομών και τουρισμού που όμως περνάει σε ΞΕΝΑ χέρια εκμετάλλευσης και με μελλοντική χρήση ΞΕΝΩΝ χεριών εργασίας.
    Ουδέν αυτόνομο μέλλον για τους ημεδαπούς που έτσι πρέπει να ενταχθούν είτε ως μετανάστες στην παγκοσμιοποιημένη κατανομή εργασίας, είτε ως συμπληρωματικοί προμηθευτές χαμηλών αποδόσεων σε μονοπωλιακές λειτουργίες θεσμικών προστασιών.
    Το θέμα είναι να πιστέψουμε στην χώρα μας, αυτή δεν είναι ένα απλό αφγανικό "χωράφι" για να δεχθούμε πως δεν έχουμε κάτι καλλίτερο από το να την "ανταλλάξουμε" με το προτεινόμενο σχέδιο ένταξής μας στα προαναφερθέντα και εμείς να λαμβάνουμε ότι προαιρούνται τα "κέντρα".
    Πρέπει επομένως να σκεφθούμε πιό "επιχειρηματικά" και να ενσωματώσουμε στις αποδόσεις μας καθεαυτά επιχειρηματικά κέρδη που είναι εύκολα εφόσον η "βιομηχανία" μας δεν χρειάζεται καινοτομίες που δεν τις κατέχουμε.
    Ο τουρισμός, ως παραγωγικό πλάνο κάθετης λειτουργίας, δεν πρέπει να ξεφύγει από τα ελληνικά χέρια παντί τρόπω.
    Όπως άλλοι προφυλάσσουν τα βιομηχανικά μυστικά τους και δεν επιτρέπουν παράδοση εγκαταστάσεων υπερυψηλής τεχνολογίας σε χώρες εκτός της δικής τους (στρατιωτικές πχ εφαρμογές) έτσι και εμείς πρέπει να φυλάξουμε ως αποκλειστικής χρήσης τις οικονομικές αποδόσεις που αποφέρουν οι επισκεψιμότητες των φυσικών καλλονών και αρχαιολογικών μας χώρων.
    Ας σκεφθούμε πως υπολογίζεται πτώση λόγω κρίσης 40% του πραγματικού ΑΕΠ όταν μια συντονισμένη "αντεπίθεση" στα τουριστικά δρώμενα μπορεί να την αναπληρώσει σε μεγάλο βαθμό... εάν είναι σε ελληνικά χέρια, εάν όχι σημαντικό μέρος της θα φύγει έξω.
    Αυτά εντός των διατεταγμένων σχεδίων της ευρωζώνης δεν γίνονται, πρέπει να φύγουμε τάχιστα εμπρός με εθνικό νόμισμα και εάν αυτό είναι για τους όποιους λόγους αδύνατο για κάποιο χρονικό διάστημα υπάρχει και η άλλη εναλλακτική πιό "ελαστική" λύση που λέγεται δολάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το '73 η Κυβερνηση του Γ.Παπαδοπουλου με νομο εκανε το Εθνικο μας νομισμα πετροδραγμο . Την συνεχεια την ξερουμε...
    Αυτα περι ευρωπης και λοιπα "ωραια" ειναι μπουρδες . Ο καθε λαος ειναι διαφορετικος και η πορεια του ειναι μοναχικη , αρα και μοναδικη στην Ιστορια .
    Δεν τους μισουμε τους αδελφους ευρωπαιους , αλλα ο καθε κατεργαρης στον ...τοπο του .
    Το ευρω ειναι το "οπλο" (παντως νομισμα ΔΕΝ ειναι) που διαλυσε τους λαους , οικονομικα και πολιτιστικα .
    Εθνος διχως Εθνικο νομισμα ειναι σαν ανθρωπος διχως ποδια . Που λοιπον μπορει να παει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]