Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέλαση δύο Αμερικανών διπλωματών από τη Βενεζουέλα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προχώρησε στην απέλαση δύο Αμερικανών διπλωματών από τη χώρα, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του προέδρου Hugo Chávez.

Κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου που μεταδώθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ο αντιπρόεδρος Nicolás Maduro δήλωσε ότι ο Αεροπορικός Ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας, Αντισμήναρχος David Delmonaco, θα απελαθεί. 

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι ο Αμερικανός επιτετραμμένος εμπλέκεται σε “προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας” ενώ λίγο αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Elias Jaua ανακοίνωσε ότι και δεύτερος Αεροπορικός Ακόλουθος των ΗΠΑ έχει χαρακτηρισθεί ως persona non grata και θα απελαθεί μαζί με τον Delmonaco.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τις δύο απελάσεις ενώ ο εκπρόσωπος του State Department διέψευσε ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε οποιουδήποτε τύπου συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και προειδοποίησε για αντίποινα εναντίον διπλωματών της, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Την ίδια στιγμή αναζωπυρώθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας που αποδίδουν την επιδείνωση της υγείας και το θάνατο του Hugo Chávez σε ενέργειες των ΗΠΑ.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν κάναμε κι εμείς καμιά απέλαση πού και πού θα μας σεβόντουσαν όλοι αντί να μας έχουν για κλωτσοσκούφι. Έτσι κάνουν οι περήφανοι πατριώτες ηγέτες, όχι μετάνοιες σ' αυτούς που τους καταστρέφουν τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]