Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση ΗΠΑ για τα Βαλκάνια

O χάρτης της CIA για τα Βαλκάνια. Τα Σκόπια τα έχει ως "Macedonia" και κάτω από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, γράφει "Macedonians", όπως και στη Θράκη "Turks".

Οι εσωτερικές πολιτικές και εθνοτικές διαιρέσεις αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων το 2013.

Αυτή είναι η εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ειδικά για την Αλβανία, στους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δεν υπάρχει ανησυχία για επιστροφή στην άγρια κομματική διαμάχη που ξέσπασε μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2009, όταν η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τις εκλογές και περιστασιακά είχε μποϊκοτάρει το Κοινοβούλιο για περίπου δύο χρόνια.

Η έκθεση αναφέρει ότι με την αύξηση των προσπαθειών για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και βίας από ομάδες Σέρβων εξτρεμιστών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Για τα Σκόπια η έκθεση δεν προβλέπει επιστροφή στον εμφύλιο πόλεμο, αυτόν που την ταλάνισε πριν από μία δεκαετία, αλλά προβλέπει περαιτέρω εμβάθυνση των διαφορών μεταξύ των σλαβικών και των αλβανικών κοινοτήτων, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Πηγή: Εχέδωρος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ναι ρε μεγάλε και στη στην Αλβανία στον νοτο γράφει στο χαρτη Greeks, και στη Ρουμανια γράφει Germans. Ο χάρτης αναφέρεται σε ομάδες με 50% συμμετοχή στον πληθυσμό της περιοχής.

    Δίδαγμα: Αν λειτουργούσε η αποκέντρωση στην Θράκη δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά αφού μαζευτήκαν όλοι στις πόλεις και υπάρχει υπογεννητικότητα τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, αφού θέλεις, θα σου θυμίσω (γιατί σίγουρα τα ξέρεις) δύο πράγματα.
      Πρώτον, στην Ελλάδα δεν υπάρχει "μακεδονική μειονότητα", αλλά Έλληνες μακεδόνες, κάτοικοι του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας. Ο όρος Macedonians για τα νότια σύνορα της ΠΓΔΜ είναι καθαρά προβοκατόρικος και χρησιμοποιείται για να λειτουργήσει ως "βάση" μελλοντικού επιχειρήματος της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας.
      Δεύτερον. στην Ελλάδα δεν υπάρχει "τουρκική μειονότητα", αλλά Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στ θρήσκευμα, όπως σαφέστατα ορίστηκε από τη συνθήκη της Λοζάνης. Οι λόγοι αναγραφής της μουσουλμανικής μειονότητας ως "turks" είναι οι ίδιοι και με αυτούς που "χτίζονται" για την "διπλωματία" της ΠΓΔΜ.
      Απορίας άξιο ή σύμπτωση (πες το όπως θέλεις), υπάρχει στενότατη συνεργασία μεταξύ ΠΓΔΜ και Τουρκίας στο θέμα έγερσης μειονοτικών θεμάτων στο εσωτερικό της Ελλάδας. Κοινή συνισταμένη, το ότι τα Σκόπια δημιουργήθηκαν και υπάρχουν επειδή το θέλησαν οι ΗΠΑ (για να έχουν γερό πάτημα στα Βαλκάνια και να ανακόψουν -και με τη βοήθεια του Κοσόβου και άλλων μειονοτικών ομάδων σε άλλες χώρες όπως στη Βουλγαρία- την διείσδυση της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή. Όλως τυχαίως, τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Τουρκία είναι μείζονος σημασίας τόσο προς τον Βορρά (Ρωσία) όσο και προς ανατολή και νότο...
      Εάν εσύ επιθυμείς να βλέπεις με ιδιαίτερο πρίσμα τα ψίχουλα προβοκάτσιας που πετάει η Ουάσινγκτον στα μαντρόσκυλα και στα κοπρόσκυλα της περιοχής μας, είναι ξεκάθαρα δικό σου θέμα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως το πρίσμα σου αναδεικνύει την πραγματικότητα

      Διαγραφή
    2. Ti μας λες μωρέ; Τι πίνεις; Στην Αλβανία γράφει Greeks, επειδή όντως υπάρχει ελληνική μειονότητα. Το ίδιο και στη Ρουμανία υπάρχουν γερμανοί, δηλαδή αλλοεθνείς. Στην Ελλάδα άραγε οι μακεδόνες είναι μειονότητα; Είναι ομάδα με 50% συμμετοχή στον πληθυσμό; Οι άλλοι δηλαδή τι είναι ; Τι εννοείς; Απάντησε γιατί η μάνα μου είναι πόντια και ο πατέρας μου ντόπιος Μακεδόνας. Εννοείται είμαι από Θεσσαλονίκη και δεν αστειεύομαι. Αλλο πράγμα ο προοδευτισμός και άλλο ο κομπλεξισμός. Εσύ μπέρδεψες τα μπούτια σου και σου φταίει τώρα ο προβληματισμός κάποιων ως ευκαιρία να ξεσπαθώσεις.

      Διαγραφή
  2. Είναι ξεκάθαρο πως ο χάρτης έχει σκοπό προπαγάνδας, γιατί στη "Macedonia" δεν αναφέρει εθνότητες όπως Boulgarians, Albanians, Greeks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]