Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι απαντούν στον Καμμένο οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας


Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων καλούν τον Πάνο Καμμένο να έρθει σε επαφή μαζί τους

Ανοιχτή επιστολή στον Πάνο Καμμένο αποστέλλουν οι εργαζόμενοι στα Mεταλλεία Κασσάνδρας με αφορμή την επίσκεψή του στη Χαλκιδική. Μεταξύ άλλων, τον κατηγορούν πως δεν ενδιαφέρεται για την περιοχή, το περιβάλλον, τους ίδιους και τις δουλειές τους. Την επιστολή υπογράφουν τα Σωματεία: Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», Εργαζομένων στις υπόγειες στοές όλων των ειδικοτήτων και Εργαζομένων υπογειτών παραγωγής.

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων:


«Με βαθύτατο προβληματισμό, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και όσα συμβαίνουν για την περιοχή μας, στην δική μας πλάτη…

Μετά την επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου στις Σκουριές και τα επεισόδια της Τσικνοπέμπτης στην Ιερισσό, ακούσαμε και είδαμε πολλά. Είδαμε άλλους να μιλούν για μας. Να «εκπροσωπούν» τον τόπο μας. Τις οικογένειες και τα παιδιά μας…

Είδαμε και εσάς, να τάσσεστε ανοιχτά, στο πλευρό των κατοίκων της Ιερισσού. Δεν σας ακούσαμε να μιλάτε για δουλειά. Δεν σας είδαμε να μιλάτε για ανάπτυξη. Δεν σας παρακολουθήσαμε να μιλάτε για την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν σας είδαμε να ενδιαφέρεστε για την περιοχή μας και πολύ περισσότερο για μας.

Κύριε Πρόεδρε, μας προβλημάτισε η απόφασή σας να έρθετε στην Ιερισσό, να δείτε και να φύγετε. Χωρίς να ζητήσετε πληροφόρηση. Χωρίς να μπείτε στην ουσία του θέματος. Χωρίς να ρωτήσετε τι απέγινε αυτή η περιοχή, τις περιόδους, που “νέκρωσαν” τα μεταλλεία. Τι απέγιναν οι οικογένειές μας, χωρίς δουλειά, τι απέγινε η τοπική κοινωνία και οικονομία, και πως όλα τα Μαδεμοχώρια (που δεν είναι τουριστική ζώνη, αλλά στηρίζουν οικονομικά όλα τα τουριστικά χωριά της περιοχής), εγκλωβίστηκαν στην ανεργία, την ερήμωση, την υποβάθμιση.

Χωρίς να ρωτήσετε τι επιπτώσεις θα έχει στο περιβάλλον, μια ενδεχόμενη παύση εργασιών. Εμείς που ζούμε εδώ, κατοικούμε εδώ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ, σ’ αυτά τα χωριά του μεταλλείου, σας βεβαιώνουμε ότι ο μόνος κίνδυνος για το περιβάλλον θα είναι αν μείνει εκτεθειμένη η μεταλλευτική ζώνη, που ούτως ή άλλως μετρά αιώνες – ναι, αιώνες, ιστορίας.

Πολλοί από μας σας ψήφισαν. Σας στήριξαν, γιατί πίστεψαν ότι θέλετε να φτιάξετε μια άλλη Ελλάδα. Και θέλουμε να σας ρωτήσουμε: Ποια Ελλάδα θέλετε κύριε Πρόεδρε; Ποια Ελλάδα εκπροσωπείτε; Ελπίζουμε, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας.

Κύριε Πρόεδρε, απορούμε γιατί ένας αξιότιμος πρόεδρος κόμματος, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι ενδιαφέρεται επί της ουσίας για το κοινό καλό, έπεσε στην πλάνη μιας μερίδας κατοίκων της Ιερισσού, και μέσα στις απαιτήσεις αυτού του ρόλου, καταδικάζει (χωρίς επιχειρήματα) μια από τις πιο σοβαρές επενδύσεις στην χώρα, και την ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής, που δεν κατοικείται ούτε από αναρχικούς, ούτε από επαναστάτες ούτε από προστάτες.

Η ΒΑ Χαλκιδική, κύριε πρόεδρε κατοικείται από κατοίκους. Και αυτοί οι κάτοικοι έχουν πραγματική ανάγκη από ανάπτυξη, από σχέδια, από πολιτικούς που θα βγουν μπροστά για να τους προστατεύσουν από την φτώχεια, την ανεργία, την ερήμωση, την υποβάθμιση.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας βγαίνουμε με καμάρι μπροστά και σας λέμε ότι έχουμε ανάγκη την στήριξη των υγιών πολιτικών δυνάμεων, όχι στα τυφλά, αλλά με βάση συγκεκριμένα επιχειρήματα που αφορούν στην δουλειά μας, στον τόπο μας, στις οικογένειές μας, στο μέλλον της περιοχής μας. Στους πραγματικούς κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής και σας καλούμε να τα ακούσετε.

Υ.Γ. Κύριε πρόεδρε, με εκτίμηση και σεβασμό σας καλούμε στα χωριά μας. Σας καλούμε να έρθετε για μια επίσκεψη στην πραγματική Χαλκιδική. Σας βεβαιώνουμε ότι με «ανοιχτά» μάτια και αυτιά, θα καταλάβετε πολύ εύκολα ποια είναι η εδώ πραγματικότητα. Σας θυμίζουμε πρώτον ότι εδώ η διαφορά μας από την Θράκη, είναι ότι εμείς έχουμε την μεταλλευτική κουλτούρα στο DNA μας. Μεγαλώσαμε από τα μεροκάματα των παππούδων και των πατεράδων μας σ’ αυτά.

Δεύτερον, αυτή η Χαλκιδική, η πραγματική, δεν έχει ούτε οικόπεδα, ούτε ξενοδοχεία, ούτε άνεση. Έχει ανάγκη από δουλειά για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί».

Πηγή: Βόρεια 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]