Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσική πρόταση για διάσωση της Κύπρου

Το σενάριο που είναι στο τραπέζι της Κύπρου αυτή την ώρα, περιλαμβάνει αντί για κούρεμα 15,6% (ή όποιο άλλο ποσοστό έχει ακουστεί), δάνειο σχεδόν 22-23% από τους Ρώσους καταθέτες στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά συστήματα, με επιτόκιο το οποίο θα οριστεί στη συνέχεια.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την αποτροπή της εκροής καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, θα διατηρηθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος με τις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι τα ΔΣ των τραπεζών θα περάσουν στα χέρια των καταθετών που θα δώσουν το δάνειο στην Κύπρο. 
Δεύτερο αντάλλαγμα φέρεται να είναι και ομόλογα φυσικού αερίου, όπως υποσχέθηκε στο διάγγελμά του προς τους Κύπριους καταθέτες ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ως μελλοντική εξασφάλιση.

Το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στη Μόσχα μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών του.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]