Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενεργειακή διαμάχη Σόφιας-Μόσχας;


Ως γνωστόν, η Ουάσινγκτον στήριζε τον Μπορίσοφ, λόγω της φιλοαμερικανικής του πολιτικής που αποκλείει την Ρωσία από την ενέργεια της Βουλγαρίας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον επικεφαλής του Ιδρύματος Εθνικής Ενεργειακής Ασφάλειας, Κονσταντίν Σίμονοφ, ο οποίος στην «Φωνή της Ρωσίας» άφησε αιχμές για την πολιτική του πρόσφατα παραιτηθέντα, Μπορίσοφ.


«Μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια του τη χώρα προκάλεσε η άρνηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ να προβεί στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», θεωρεί ο εμπειρογνώμονας από τη Μόσχα.

«Η Βουλγαρία θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει από τη μεταφορά πετρελαίου, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, 30 εκατ. δολάρια ετησίως και μελλοντικά ακόμη και 50 εκατ. Πόσο θα χρειάζονταν αυτά τα χρήματα σήμερα στην πιο φτωχή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο μέσος μισθός είναι 400 ευρώ και το επίπεδο της ανεργίας στο 10 %; Φτώχεια, διαφθορά, εγκληματικότητα, μέτρα αυστηρής λιτότητας, μείωση του βιοτικού επιπέδου, αυτός είναι ο προσωπικός λογαριασμός, που καταλόγισαν οι πολίτες στον πρώην πρωθυπουργό τους. Την υπόσχεσή του ότι θα μειώσει κατά 8 % τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας οι άνθρωποι στο δρόμο πλέον ήταν αργά για να την ακούσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίμονοφ.

«Οι εταιρείες μας στην Βουλγαρία εργάζονταν ήδη με πίστωση και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με τη Σόφια, πιθανώς θα χρειαστεί να γίνει μέσω διεθνούς διαιτησίας», 

...κατέληξε, προαναγγέλλοντας την έναρξη ενεργειακής διαμάχης μεταξύ Ρωσίας και Βουλγαρίας.


Πηγή: Πυγμή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εμένα τώρα όλα αυτά γιατί μου θυμίζουν τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινό; Λες να έχουμε καμιά απρόσμενη εξέλιξη και ο πόλεμος "να πιαστεί από πάνω";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]