Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν καλεί τους γείτονές του σε επαγρύπνηση

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κάλεσε σήμερα τις γειτονικές χώρες της Ισλαμικής Δημοκρατίας να είναι σε “επαγρύπνηση” απέναντι σε μια “εχθρική” ανάμιξη, την ώρα που το Ισραήλ, το οποίο έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, δεν σταματά να αναφέρεται σε μια στρατιωτική επιλογή για την επίλυση του επίμαχου ιρανικού πυρηνικού ζητήματος.

“Βλέπουμε σήμερα καταστάσεις κρίσης σε πολλά σημεία του κόσμου, οι οποίες προκαλούνται από την ανάμιξη ορισμένων χωρών που φιλοδοξούν να επιδείξουν τη δύναμη και την υπεροχή τους”, δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ σε διεθνές συνέδριο που γίνεται στο Ασγκαμπάτ.

“Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να αντισταθούμε στη βία και στην άσκηση επιρροής στην περιοχή μας για να προστατευτούμε από εχθρικές ενέργειες”, υπογράμμισε.

Ο Αχμαντινεζάντ και οι ομόλογοί του του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι συναντώνται σήμερα στο Ασγκαμπάτ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας από τις πιο απομονωμένες στον κόσμο, για να μετάσχουν στις εκδηλώσεις της γιορτής της άνοιξης, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κεντρική Ασία.

Οι δυνάμεις της Δύσης και το Ισραήλ υποψιάζονται ότι το Ιράν επιδιώκει να αποκτήσει την τεχνογνωσία για την κατασκευή πυρηνικού όπλου υπό το πρόσχημα της εκπόνησης ενός πυρηνικού προγράμματος που προορίζεται για μη στρατιωτική χρήση, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]