Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνώσα «τρόικα»


«Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο»; Αυτό το (ρητορικό) ερώτημα διατύπωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1963 μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη... Λες και δεν γνώριζε ότι το Παλάτι και οι ξένες πρεσβείες αλλά και οι παρακρατικοί μηχανισμοί, τους οποίους ο ίδιος υπέθαλψε (εν ονόματι του κομουνιστικού κινδύνου), καθορίζουν τις εξελίξεις... Γι' αυτό και μεθ' ου πολύ «ώχετο απιών» στο εξωτερικό ως Τριανταφυλλίδης...

Στις ημέρες μας, ο επικεφαλής του νεοφιλελεύθερου - ακροδεξιού μορφώματος που αυτοαναγορεύεται σε συνεχιστή και κληρονόμο του «καραμανλισμού» έχει μια ξεκάθαρη και ειλικρινή απάντηση στο ίδιο ακριβώς ερώτημα: ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ «ΣΚΙΩΔΗ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ «ΣΚΙΩΔΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Η σημερινή κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, στον έναν ή στον άλλο βαθμό-λειτουργεί στην πράξη και ερμηνεύει την πραγματικότητα ως η «μακρά χειρ» των δανειστών μας και του Δ' Ράιχ. Το «άλλοθι» της ύπαρξης και της υπόστασης της είναι ο εκβιασμός και οι απειλές των εξωγενών πολιτικο-οικονομικών κέντρων εξουσίας... Αυτό επιστρατεύει για να δικαιολογήσει την καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών, τη διάλυση της οικονομικής - παραγωγικής βάσης, των κοινωνικών και εργασιακών θεσμών.
Δεν αισθάνεται ότι αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα μιας κοινωνίας, ενός ολόκληρου λαού. ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. Δεν ασκεί τον πολιτικό της ρόλο, έχει ευτελίσει κάθε έννοια βούλησης και ισχύος που χαρακτηρίζουν την Εκτελεστική Εξουσία και το αξίωμα του πρωθυπουργού, το οποίο είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα ενισχυμένο στο ελληνικό Σύνταγμα...

Ο ίδιος ο κ. Α. Σαμαράς θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι απλώς αρχηγός της ΝΔ, αλλά ότι μέσω του θεσμικού του αξιώματος εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό. Εκπροσωπεί την αξιοπρέπεια, την περηφάνια, το ήθος, τις δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες αυτού του λαού, γι' αυτό και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ταπεινώνει μια χώρα και μια κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη με τη στάση του ότι η Ελλάδα δεν έχει πολιτική εκπροσώπηση, δεν έχει κυβέρνηση ικανή να δώσει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, να διεκδικήσει το δίκιο της, να διασφαλίσει την επιβίωση της.

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε και εμφανίζεται ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ' ΡΑΪΧ. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό το κατάντημα. Κανένας ψηφοφόρος των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης δεν παρέδωσε στις 17 Ιουνίου του 2012 στην κάλπη την αξιοπρέπεια, το δημοκρατικό του ήθος, το αίτημα του για επιβίωση.

Το πρόβλημα της χώρας είναι πριν απ' όλα πολιτικό. Ούτε η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί σχεδιασμένα και συλλογικά ούτε ο εθνικός πλούτος μπορεί να αξιοποιηθεί ούτε τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα μπορούν να προασπιστούν χωρίς μια κυβέρνηση που σέβεται το λαό και τις δημοκρατικές λειτουργίες, που αντλεί δύναμη απ' αυτό το λαό και τη μετασχηματίζει σε μια στρατηγική ανυποχώρητης διεκδίκησης και αγώνα.
 
Η σημερινή κυβέρνηση, οι κ.κ. Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θεωρούν ότι μπορούν να επιβιώσουν πολιτικά, να «βιώσουν λάθρα» μέχρι τις εκλογές του φθινοπώρου στη Γερμανία, εάν δεν προκαλέσουν κάποιο «πρόβλημα» στην κυρία Μέρκελ, η οποία θα τους στηρίζει, ισχυριζόμενη, μάλιστα, προεκλογικώς ότι «έσωσε την Ελλάδα»... Εάν επιβιώσουν μέχρι τότε, θα «ενεργοποιηθεί» το επόμενο «παραμύθι» για το νέο «κούρεμα» του χρέους ή για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας...

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές διαθέσεις των χρηματοπιστωτικών εξουσιαστικών δομών και τού Δ' Ράιχ; Τις βλέπουμε με ποιες μεθόδους υλοποιούνται στην πολύπαθη Κύπρο. Ο νέος οικονομικο-πολιτικός «Αττίλας», αφού προώθησε στην εξουσία τον «εκλεκτό του, ξεκίνησε ήδη την ισοπέδωση της κυπριακής κοινωνικο-οικονομικής δομής με τη (μερική) δήμευση των καταθέσεων... «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα»... 

Πηγή: Μ. Γκίβαλος - "Επίκαιρα"
Από tsak-giorgis
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]