Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβλήθηκε η κρίσιμη ψηφορορία στην Κυπριακή Βουλή

Αναβολή της σύγκλησης της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής και της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο της χρηματοδότησης της χώρας από την Τρόικα για τις 4 το απόγευμα της Τρίτης μιλούν νεώτερες πληροφορίες του ΡΙΚ. Επίσης, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα κυκλοφορούσαν πληροφορίες που ήθελαν την ψηφοφορία να μεταφέρεται για την Παρασκευή και τις κυπριακές τράπεζες να παραμένουν κλειστές έως τότε.

Στόχος είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις, ώστε να επιτευχθεί διαφοροποίηση του πακέτου. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες. Φυσικά, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας, για να αποφευχθούν αναταράξεις.

Οι Κύπριοι ετοιμάζονται για αποκλεισμό της Βουλής






Σε αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, την ώρα που θα συνεδριάζει το απόγευμα η Βουλή για να ψηφίσει το νομοσχέδιο περί “κουρέματος” των καταθέσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup  για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας μέσω Μνημονίου, θα προχωρήσουν πολίτες της Μεγαλονήσου, που ξεκίνησαν να οργανώνονται από το πρωί.
Κινήματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους καλούν τα κόμματα και τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ζητώντας να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η κινδυνολογία περί κατάρρευσης της χώρας και χρεοκοπίας, στην περίπτωση που δεν πει η Κύπρος το “ναι”.
Πολλοί μάλιστα προχωρούν στις ανακοινώσεις τους σε συσχετισμό της σημερινής ψηφοφορίας με το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, επικαλούμενοι τις πιέσεις που είχαν ασκηθεί και τότε στην Κύπρο για να συναινέσει, χωρίς αποτέλεσμα.
Η Αστυνομία πάντως βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε επιφυλακή, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στον χώρο της συγκέντρωσης.

Σχόλιο ιστολογίου: Τώρα, γιατί εμείς νομίζουμε πως γίνεται προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, ώστε να μετακινηθούν τα βαλιτσάκια στους κατάλληλους αποδέκτες...; Ίσως να είμαστε και συνωμοσιολόγοι

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]