Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού θα γίνει το επόμενο κούρεμα καταθέσεων;


Η κερκόπορτα που άνοιξε στην Κύπρο πολύ δύσκολα θα κλείσει...

Τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πλέον, αναφορικά με το κούρεμα των καταθέσεων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κερκόπορτα που άνοιξε στην Κύπρο πολύ δύσκολα θα κλείσει και αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί πλέον δεδικασμένο. Όπερ σημαίνει ότι στο εξής, οι Βρυξέλλες θα μπορούν πολύ πιο εύκολα, σε σχέση με την πρώτη φορά, να ανακοινώνουν haircuts στις καταθέσεις ανά την Ευρώπη.

Αρκεί να σημειωθεί ότι πατώντας πάνω στο κυπριακό δεδομένο, από την Μαδρίτη άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτοι ψίθυροι που θέλουν την εκεί κυβέρνηση να σχεδιάζει ένα μικρό κούρεμα και στις καταθέσεις των ισπανικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για ένα haircut της τάξης του τρία τοις χιλίοις σε όλες ανεξαιρέτως τις καταθέσεις. Δηλαδή, είτε είναι πάνω από 100.000 ευρώ είτε κάτω.

Βεβαίως, το ποσοστό αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το αντίστοιχο της Κύπρου, όπου, ως γνωστόν, ουσιαστικά μπήκε λουκέτο σε μία τράπεζα και το κούρεμα θα ξεκινάει από 30-40%(στην Κύπρου) και θα φθάνει το 80-90%(στη Λαϊκή).

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που έγινε το πρώτο βήμα, το πιθανότερο είναι πως θα ακολουθήσει και το επόμενο. Και το μέγα ερώτημα τώρα είναι πού θα εστιάζεται γεωγραφικά και ποιους θα αφορά. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα δείχνουν ότι μια νέα εποχή έχει αρχίσει να διαφαίνεται και σε αυτό το μέτωπο...


Πηγή: Βόρεια 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]