Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το φάντασμα της ανεργίας σκιάζει την Ευρωζώνη



  • Ελλάδα και Ισπανία αποδεικνύουν πως οι συνέπειες της υπερβολικής λιτότητας μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές 
  • Ανησυχητικές οι ενδείξεις και στην Ιταλία...
Ως το πλέον τρομακτικό γράφημα χαρακτηρίζουν εκείνο που περιγράφει την πορεία των ποσοστών ανεργίας (στους νέους κάτω των 25 ετών) στις ευρωπαϊκές χώρες, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές.

Όπως προειδοποιούν, για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είναι υψηλότερα στην Ιταλία από ό,τι στην Πορτογαλία (!), παρά το γεγονός πως η δεύτερη βρέθηκε σε δεινή κατάσταση, αναγκαζόμενη να ζητήσει πακέτο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ωστόσο, τα ποσοστά ανεργίας των νέων σε Ιταλία και Πορτογαλία (38%) διαμορφώνονται σήμερα... εκεί που βρισκόταν η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια...

Τι σηματοδοτεί όμως για την επόμενη μέρα της Ιταλίας, της 3ης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, η ταχεία άνοδος των ποσοστών ανεργίας; Ειδικά την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο;

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, εκτός από τη Γερμανία (όπου η ανεργία των νέων δεν ξεπερνά το 8%), κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα εμφανίζει... ποσοστά ρεκόρ!

Ελλάδα και Ισπανία, με ποσοστά άνεργων νέων στο 59,4% και 55,5% αντίστοιχα, παραμένουν οι χώρες εκείνες που κρατούν τα δυσάρεστα αυτά... ηνία.

"Η λιτότητα αρχικά ακούγεται ορθή ως πολιτική επιλογή, μέχρις όμως να γίνουν γνωστές οι πραγματικές τις επιπτώσεις...".


Πηγή: Banking News

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]