Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα λάθη της κυβέρνησης πληρώνει πολύ ακριβά η χώρα...

Eπιμείναμε, και εμείς και άλλοι, στο να μη γίνει το ''λάθος'' με την πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία Σαμαρά και συνοδείας. Τα λάθη όμως πληρώνονται και έτσι, μετά τις ιταμές δηλώσεις Αχμέτ Νταβούτογλου ("κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία, που έχει τη μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, και έχουμε κάθε δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο''), η Άγκυρα χθες προχώρησε στην κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ. Δια της οποίας αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας.

Οι Τούρκοι, με την κίνησή τους αυτή, χαράζουν ετσιθελικά την ΑΟΖ που αυτοί επιθυμούν, επάνω στην δυνητική ελληνική. Όλα αυτά, μόλις μία εβδομάδα μετά την σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Η ελληνική αντίδραση, η συνήθης: Το υπουργείο Εξωτερικών, σε μια ''ήπια'' ανακοίνωση επιμένει πως θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Καμμία καταγγελία της τουρκικής επιθετικότητας. Μια αντίδραση διαπιστωτική, αφού κάνει λόγο για ''μια τουρκική ρηματική διακοίνωση που αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών".

Για μια ακόμη φορά η επιχείρηση ''εξημέρωση του θηρίου'' αποτυγχάνει. Και η Ελλάδα κινδυνεύει όλο και πιό πολύ να μπει στα χωρικά ύδατα της φιλανδοποίησης πρώτα, της δορυφοροποίησης μετά...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]