Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μολών λαβέ» από την Θράκη

Όταν ο τοπικός πληθυσμός μίας περιοχής δεν επιθυμεί την υλοποίηση μίας συγκεκριμένης "επενδυτικής" πολιτικής, τότε -αν μη τι άλλο- η κυβέρνηση έχει ένα σοβαρότατο δίλημμα: ή θα αφουγκραστεί την απαίτηση των πολιτών και θα οπισθοχωρήσει ή θα αδιαφορήσει για την λαϊκή επιθυμία-εντολή και παραβιάζοντας την σχέση μεταξύ με τον λαό, καταργώντας την ουσία της Δημοκρατίας θα περάσει τις "κόκκινες" γραμμές και θα μεταβληθεί σε μία -επί της ουσίας- χούντα.

Ο λαός της Θράκης έχει στείλει το μήνυμά του στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αφού διαδήλωσε κατά της λειτουργίας "επενδύσεων χρυσού" στην ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας, αφού αυτού του τύπου οι επενδύσεις το μόνο που τελικά καταφέρνουν -πέρα από τα κέρδη των επενδυτών- είναι η ολική καταστροφή της γης και ερημοποίηση τεράστιων εκτάσεων σε βάθος εκατοντάδων χρόνων.


Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης με έναν πύρινο λόγο έδωσε χθες τον τόνο του πανθρακιώτικου συλλαλητηρίου μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, διατρανώνοντας το «όχι» της περιοχής στην επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης στο Πέραμα Εβρου.

Η συμμετοχή του κόσμου, όχι μόνο από τη Θράκη, αλλά και από τη Χαλκιδική και το Κιλκίς, ήταν μαζική, ενώ η εκπροσώπηση της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, ευρεία.

Από τους δήμους της Ροδόπης και του Εβρου ως την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, την τοπική Εκκλησία, τα Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης και την τοπική αγορά όλοι ήταν εκεί, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού και την ετοιμότητά τους να σηκώσουν... μπαϊράκι αν δεν εισακουστούν.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν το γράμμα μιας 16χρονης που διάβασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης -«Είμαι 16 χρονών. Αρνούμαι να σας δώσω το σπίτι μου. Δεν σας ανήκω. Δεν ανήκει σε κανέναν το χώμα που πατώ. Θέλω να ζήσω. Εσείς;»- καθώς και οι ομιλίες τριών μαθητών λυκείου και γυμνασίου από την Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι κάλεσαν αυτούς που αποφασίζουν να σκεφτούν τη νέα γενιά και να μην την πονέσουν.

Την παράσταση όμως έκλεψε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, που έχει πάρει πάνω του την υπόθεση.

«Ανίκητε λαέ της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης, δεκατρεισήμισι χρόνια διαρκούς αγώνα ενάντια σε συμφέροντα και πολυεθνικές εταιρίες, που εναλλάσσονται για να πάρουν τον χρυσό και να μας αφήσουν το κυάνιο και το αρσενικό» ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας ότι «οι χρυσοθήρες εκμεταλλεύονται τη δυστυχία των ανθρώπων που δεν έχουν εργασία».

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρωθυπουργό της χώρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αντώνη Σαμαρά, άκουσε τον παλμό, τη θέληση αυτής της τοπικής κοινωνίας που λέγεται Θράκη. Να την υπολογίσεις υπέρτατα. Πάρε πίσω τη δήλωσή σου (σ.σ.: περί αδειοδότησης της επένδυσης εντός 10 ημερών). Δεν μπορούμε άλλη φτώχεια, δυστυχία και θάνατο. Μη μας δίνεις θάνατο».

Ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή και οι τοπικές Αρχές λένε «ναι» στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη, σημειώνοντας μάλιστα ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέα για επένδυση στην περιοχή, που έχει ήδη παρουσιάσει στον υπουργό Ανάπτυξης και τον πρωθυπουργό και η οποία θα φέρει, αν ευοδωθεί, πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας από τη μεταλλουργία χρυσού.

«Πανστρατιά. Είναι ένα μήνυμα σε αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Εχουμε δικό μας όραμα, στρατηγικό σχεδιασμό» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Ιστορία περιμένει όσους δεν συμπορεύονται στον κοινό αγώνα. «Δεν ξέρω αν είστε δεξιοί ή αριστεροί. Ξέρω όμως ότι βάζετε πάνω από όλα την αγάπη για τον τόπο» τόνισε απευθυνόμενος στον κόσμο.

Μετά το πέρας των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επένδυσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]