Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οριστικά στα χέρια του Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπό εκκαθάρισης Αγροτικής Τράπεζας η εταιρεία Donskoy Tabak JSC συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ.
Η εταιρεία ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για το 50,36% της ΣΕΚΑΠ.
Ήταν μία αναμενόμενη κατάληξη, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στο διαγωνισμό αφού είχε έρθει σε συμφωνία με το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, τη Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) για να του μεταβιβαστεί το 34,18% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.
Η ΣΕΚΕ είχε πει «ναι» στη μεταβίβαση καθώς ο κ. Σαββίδης είχε εγγυηθεί στο σύνολό τους τις θέσεις εργασίας της ΣΕΚΑΠ (περίπου 250 άτομα) και είχε συμφωνήσει να αγοράζει για τα επόμενα τρία χρόνια ελληνικά καπνά τα οποία θα εξάγονται στη Ρωσία στην Donskoy Tabak JSC.

Κάποιοι θα έχουν αρχίσει να κλαίνε, αφού δεν τους "κάθισε" να αγοραστεί η ΣΕΚΑΠ από "τούρκους επιχειρηματίες". Ενδεχομένως θα επιχειρηθεί μία ύστατη προσπάθεια "εκφοβισμού" του κ. Σαββίδη, προκειμένου να απομακρυνθεί από την ΣΕΚΑΠ. Όμως, εκείνοι που επιθυμούσαν την εξαγορά της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας από τους Τούρκους, ίσως θα πρέπει να προετοιμάζονται για την οριστική απομάκρυνσή τους από την ΣΕΚΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Σαββίδης έχει ήδη ενημερωθεί για την απαραίτητη απομάκρυνση συγκεκριμένων (εργαζομένων και πολιτικών) από την ΣΕΚΑΠ.

Να σημειώσουμε πως έχουν υπάρξει και Έλληνες ιδιώτες επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν παγώσει το ενδιαφέρον τους για εμπορία των τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ σε χώρες εκτός Ευρώπης και είναι πάρα πολύ πιθανό να επανεκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προς τη νέα διοίκηση της ΣΕΚΑΠ και να συντελέσουν στην αύξηση της παραγωγής (κέρδος στην ΣΕΚΑΠ) αλλά και στην καλυτέρευση της Ελληνικής Οικονομίας (μέσω φόρων).


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι είπατε κ. Μέρκελ; Ενδιαφέρεστε να "επενδύσετε" στην Ελλάδα; Με τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]