Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: ο υπ. Άμυνας και οι στόχοι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ



«Το κράτος των Σκοπίων βλέπει το μέλλον του ως ισότιμο μέλος της ευρω-ατλαντικής οικογένειας. Οι εθνικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης καθώς και οι δεσμεύσεις της κρατικής ηγεσίας μας, ομιλούν για τη συνεχή δέσμευση της χώρας σε στρατηγικές προτεραιότητες και αυτές είναι η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι σε διάλεξη με θέμα: «Το ΝΑΤΟ και οι χώρες μέλη- Οι προκλήσεις στο προσκήνιο», που διοργανώθηκε από το Ευρω-ατλαντικό Συμβούλιο των Σκοπίων.


Ο Τζαφέρι πρόσθεσε ότι «η χώρα μας είναι πλήρως προετοιμασμένη να αναλάβει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή δήλωσε για τη συνεχή και μακροχρόνια συμβολή της FYROM, με πρωτοβουλίες και ενέργειες για τη διατήρηση της περιφερειακής και της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας».

«Το πιο ορατό τμήμα της εθνικής προσπάθειας», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, «είναι η συμβολή μας στις δυνάμεις της ISAF στο Αφγανιστάν, στην Eufor-Althea στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της UNIFIL στο Λίβανο και μέσα από την υποστήριξή μας στην KFOR, καθώς και η αφοσίωσή μας στο σύνθημα «Μαζί μέσα- μαζί έξω» και στην υποστήριξη μας στις μελλοντικές αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν μετά το 2014».

Αναφερόμενος στις σημερινές εργασίες τόνισε:


«Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αυτής, σήμερα, προήχθη η κοινωνική ασφάλεια του δικτύου «Atlantica», μέσω του οποίου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και σκέψεις σχετικά με τις διαδικασίες της συμμαχίας, μέσα στο συνολικό παγκόσμιο και περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας», όπως, χαρακτηριστικά σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]