Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρύ το κλίμα στη Μόσχα

Δεν κρύβει πλέον την ενόχληση της η Μόσχα για την απόφαση του Eurogroup και τις εξελίξεις στην Κύπρο, την ώρα που εντείνονται οι διαπραγματεύσεις του Μιχάλη Σαρρή με Ρώσους αξιωματούχους.

Το Κρεμλίνο εμφανίζεται εκνευρισμένο από το γεγονός ότι τόσο οι Βρυξέλλες όσο και Λευκωσία δεν ενημέρωσαν για τις επικείμενες αποφάσεις την Ρωσία. Η συγκεκριμένη ένταση ήταν έκδηλη κατά την ομιλία του Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέδριο για τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Το θέμα της Κύπρου έχει πράγματι αναπτυχθεί με τη δική του δυναμική. Ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η συζήτηση για το αυτό το θέμα έγινε τον Δεκέμβριο και αργότερα μία ακόμη συζήτηση πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης δεν λειτουργεί καλά. Δεν έχει κατάλληλη θέση στην Ε.Ε. και στις στρατηγικές σχέσεις μας. Είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίσουμε» είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που βρίσκεται στη Μοσχα συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε μία έμμεση απάντηση στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήγησε ότι η Ρωσία δεν ενημερώθηκε για την απόφαση του Eurogroup, καθώς ούτε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γνώριζαν το σενάριο που τελικά επικράτησε. «Η σύνοδος του Eurogroup ολοκληρώθηκε πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου και η απόφαση αποτελεί προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των χωρών του Eurogroup… Η Ρωσία δεν ενημερώθηκε διότι ούτε οι κυβερνήσεις της Ευρώπης ενημερώθηκαν, ας είμαστε ανοικτοί και ειλικρινείς στο θέμα αυτό» είπε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]