Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας και ιστορίας σε παιδιά μεταναστών από Δήμο Χανίων

Την ώρα που η παιδεία στην Βόρειο Ήπειρο πάει από το κακό στο χειρότερο, ο Δήμος Χανίων κόπτεται να μάθουν την μητρική τους γλώσσα τα παιδιά των Aλβανών μεταναστών. Και απ' ότι φαίνεται μόνο τα μαθήματα της αλβανικής γλώσσας δεν ήταν αρκετά γι' αυτό στο πρόγραμμα διδασκαλίας των αλβανόπαιδων εντάχθηκε και η εκμάθηση της ιστορίας της Αλβανίας! Της διαστρεβλωμένης ιστορίας των Αλβανών που θέλουν να παρουσιάζουν ελληνικά εδάφη ως αλβανικά.

Όπως διαβάσαμε στο neakriti.gr συνεχίζονται τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Europe for Diversity, με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων.

Οι μικροί μαθητές, ηλικίας 6-12 χρονών, διδάσκονται αλβανική γλώσσα και ιστορία (!) από εκπαιδευτικούς αλβανικής καταγωγής (!), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, από τις 16.00 έως τις 17.30, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Πρόθεση του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι "η ενίσχυση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς και η υποστήριξη κι ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι οικονομικοί μετανάστες". Τα παιδιά τους, τα περισσότερα από τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι αναγκαίο να μάθουν την μητρική τους γλώσσα και ο Δήμος Χανίων συμβάλλει στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]