Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλιμακώνει κατακόρυφα την ένταση στο Αιγαίο η Άγκυρα


Μετά την έξοδο του Πίρι Ρέις, η οποία έχει αποκλειστικό χαρακτήρα πρόκλησης προς την Αθήνα, ήταν δεδομένο πως η Άγκυρα θα προχωρούσε σε μία κλιμάκωση της επιθετικότητάς της προς την Ελλάδα, την οποίας τα δικαιώματα που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο Θαλασσών τα αμφισβητεί ευθέως.

Κανείς, όμως, δεν περίμενε πως η επόμενη κίνηση της Τουρκίας θα ήταν τόσο κοντά στην έξοδο του Πίρι Ρέις. Έτσι, σήμερα ένα δεύτερο ερευνητικό σκάφος έβγαλε η Τουρκία στο Αιγαίο για ωκεανογραφικές έρευνες. Αυτή τη φορά το TCG Cubuklu το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα στις περιοχές νότια της Σαμοθράκης και δυτικά του Αη-Στράτη...

Αυτή η τουρκική ενέργεια σήμανε τον συναγερμό στο Ελληνικό Πεντάγωνο, επιτελείς του οποίου ενώ δεν δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, παρ’ όλα αυτά αναφέρονται σε πρωτοφανή κλιμάκωση, η οποία αποδεικνύει πως υπάρχει σαφέστατα σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας. Μάλιστα, δεν δίστασαν να αναφερθούν στην πολύ σοβαρή πιθανότητα κλιμάκωσης με έξοδο τουρκικών πολεμικών πλοίων που θα βγούνε στο Αιγαίο για «υποστήριξη» των ερευνητικών σκαφών, τα οποία –σημειώνουμε- κινούνται εντός Ελληνικών υδάτων…

Μέσα από την ταχέως κλιμακούμενη προκλητικότητα της Άγκυρας, γίνεται σαφές πως κάποιοι βιάζονται ιδιαίτερα να ασκήσουν την μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, για την οποία οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως πολύ δύσκολα θα βγάλει τον Ιούνιο.



Διαβάστε επίσης: Πόλεμος νεύρων από την Άγκυρα στο Ανατολικό Αιγαίο


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ε ναι. Θα μας ανακοινώσουν νέα οικονομικά μέτρα και πρέπει πρώτα να στρέψουν την προσοχή μας στους Τούρκους.

    Έ ρε δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παλιά καλή συνταγή "Ή Καραμανλής ή τανκς", "Ή Παπανδρέου ή Τούρκοι"...
      Κρατάει χρόνια αυτό το δούλεμα, πατριώτη.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]