Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πέφτουν οι μάσκες της συγκάλυψης και ανοίγουν οι πόρτες του Κορυδαλλού;

«Ηξεραν ο Γιώργος και ο Μπίκας» έγραψε σε πρωτοσέλιδο άρθρο η εφημερίδα μας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και για τους σκανδαλώδεις χειρισμούς των προσώπων που -δυστυχώς για όλους μας- είχαν θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό και καθήκον να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του νόμου και του Συντάγματος. Η κατάθεση του Γιάννη Διώτη στην Προανακριτική της Βουλής ανέτρεψε τους ισχυρισμούς τόσο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που επέμενε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερωθεί μόνο δύο φορές για την περιβόητη λίστα, όσο και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος έλεγε ότι η υπηρεσία του δεν είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

Συνεπώς, και υπό την αίρεση ότι τα στοιχεία που προσκόμισε στην Προανακριτική ο κ. Διώτης είναι ακριβή, οι κορυφές της ελληνικής διοίκησης έπαιξαν έναν όλως ύποπτο ρόλο στη διαχείριση της καυτής λίστας με τους ημεδαπούς καταθέτες στην Ελβετία. Ο πρώην πρωθυπουργός και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ γνώριζαν πολύ καλά τι συνέβη και πώς εξελισσόταν, αλλά καμώνονταν ότι δεν ήξεραν, δεν ρωτούσαν, δεν μάθαιναν!

Από τον κ. Παπανδρέου ήταν απολύτως αναμενόμενη τέτοιου είδους συμπεριφορά. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις ζωές και γκρίζαρε το μέλλον όλων των Ελλήνων δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Από το «λεφτά υπάρχουν» ως το κουκούλωμα οποιασδήποτε λίστας η απόσταση είναι μηδενική.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά του κ. Μπίκα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της καρδιάς και του... υποσυνείδητου του κράτους μας. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό ο πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας να «συλλαμβάνεται» ψευδόμενος για ένα θέμα τέτοιας σημασίας. Επιπλέον, ο ίδιος άνθρωπος, που σίγουρα θα κληθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα, σήμερα τυγχάνει πρέσβης στο Λονδίνο. Δηλαδή, σε μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που λαμβάνονται αποφάσεις σημαντικές για το μέλλον της χώρας μας.

Εχοντας αυτά τα μέτωπα ανοιχτά, θα είναι σε θέση να προσφέρει τις δέουσες υπηρεσίες στην πατρίδα; Θα αντιμετωπίζεται από τους ομολόγους του ως διπλωμάτης με κύρος; Αυτονόητες οι απαντήσεις...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Επιτρέψτε μου ένα χαμόλεγο και για τον τίτλο και για το άλλο σημείο για το Λονδίνο και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια Κωνσταντιπνε μετά απ´ ολα αυτά που συνέβησαν στη Βουλή ο κύριος Αβραμόπουλος τι κάνει, γιατί σιωπά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείτε μας κιόλας ότι όσα κοπρόσκυλα δεν ψήφισαν την παραπομπή του είχαν άγνοια της ανάμειξής του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]