Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φίμωση «άνωθεν» κατήγγειλε συνταξιούχος εφοριακός



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης μετά την καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού ότι πριν από λίγα χρόνια δέχθηκε παρέμβαση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβάλλει υψηλά πρόστιμα σε εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου, όπου είχε διαπιστωθεί σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Μετά την εντολή του Γρηγόρη Πεπόνη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της “απιστίας” , της “κατάχρησης εξουσίας” και της “παράβασης καθήκοντος” σε βάρος εφοριακών της ΔΟΥ Ανωνύμων Εταιρειών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή αποτέλεσε η καταγγελία του συνταξιούχου εφοριακού, ο οποίος ανέφερε ότι όταν υπηρετούσε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, το 2010, είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργού Οικονομικών αλλά και από πολλούς συναδέλφους του, προκειμένου να μειώσει το πρόστιμο.

Ο εφοριακός ανέφερε ότι δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ. Ο ίδιος είπε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατ. ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.

Τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού συνταξιοδοτήθηκε, έκανε αναφορά για την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος στη συνέχεια τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί η καταγγελία και να αποδοθούν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα από τη ΔΟΥ οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος, ο οικονομικός εισαγγελέας θα εξετάσει εάν πρέπει να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]