Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν παρουσίασε το νέο “αόρατο” μαχητικό του, τύπου Stealth

Τhe Aviationist
και RIA Novosti

Tο Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, το Ιράν παρουσίασε το νέο, εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής, μαχητικό άεροσκάφος, το οποίο, σύμφωνα με το Press TV είναι παρόμοιο με μαχητικό τύπου “Stealth” (το F/A-18) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακατορείο IRNA, το προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος Qaher-313 (Κατακτητής 313), παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια τελετής, παρουσία του Αρχηγού Ένοπλων Δυνάμεων του Ιράν Στρατηγού Ataollah Salehi, υπουργού Άμυνας Ταξίαρχου Ahmad Vahidi και του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν (IRIAF) Ταξίαρχο Hassan Shah-Safi, με την ευκαιρία των εορτασμών της επετείου της νίκης της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979. 

Φωτογραφία του νέου μαχητικού του Ιράν Qaher-313 (Πηγή: businessinsider)
Σύμφωνα με το PressTV, το Qaher-313 είναι παρόμοιο με το αμερικανικό F/A-18, μολονότι η εμφάνιση του είναι παρόμοια με το F-5E/F Tiger II. 

Φωτογραφία του νέου ιρανικού μαχητικού (Πηγή: businessinsider)
Το νέο μονοθέσιο μαχητικό έχει κατασκευαστεί με την χρήση αμυντικών επιτευγμάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Vahidi, το προηγμένο μαχητικό άεροσκάφος έχει πολύ χαμηλή διατομή ραντάρ (RCS), και έχει τη δυνατότητα να εκτελεί επιχειρήσεις χαμηλού ύψους. Ο Vahidi συμπλήρωσε πως το άεροσκάφος χρησιμοποιεί υψηλής τεχνολογίας υλικά και ηλεκτρονικά συστήματα, και έχει την δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης από μικρούς αυτοκινητόδρομους. 

Φωτογραφία του πιλοτηρίου του Qaher-313 (Πηγή: businessinsider)
Το Ιράν έχει κάνει μεγάλα άλματα στο σχεδιασμό και την κατασκευή διάφορων τύπων ελαφρών και βαρέων οπλικών συστημάτων, στρατιωτικών εργαλείων και εξοπλισμού.


Πιλότος εντός του πιλοτηρίου του Qaher-313 (Πηγή: theaviationist)
Η Τεχεράνη είχε ξεκινήσει πρόγραμμα ανάπτυξης αμυντικού εξοπλισμού κατά την διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ για να αντισταθμίσει το εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ. 


Πιλοτήριο του Qaher-313 (Πηγή: theaviationist)
Από το 1992, το Ιράν έχει κατασκευάσει άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη. 

Φωτογραφία του Qaher-313 (Πηγή: theaviationist)
Ο Vahidi επεσήμανε πως το Qaher-313 απολαμβάνει υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων και μπορεί να μεταφέρει οπλισμό εγχώριας κατασκευής. 

Φωτογραφία του μαχητικού Qaher-313 (Πηγή: theaviationist)
Στο περιθώριο της τελετής, ο Vahidi είπε στους δημοσιογράφους, πως το Qaher-313 έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή με τα πιο προηγμένα μαχητικά μαχητικά αεροσκάφη, συμπληρώνοντας πως το σχήμα του έχει προσδώσει στο άεροσκάφος μικρό RCS*.

*H διατομή ραντάρ (RCS) είναι η μέτρηση του πόσο ανιχνεύσιμο είναι ένα αντικείμενο από το ραντάρ. Μεγάλο ίχνος RCS υποδεικνύει πως ένα αντικείμενο είναι εύκολα ανιχνεύσιμο. 




Πηγή: Προέλαση  με πληροφορίες από πρακτορείο RIA Novosti
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]