Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Nano Drone - Η σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο της μάχης


  • Ο έξυπνος μικρόσωμος παρατηρητής που δίνει εικόνα του αντιπάλου στον σύγχρονο στρατιώτη
  • Χρησιμοποιούνται ήδη στους πολέμους, με εξαιρετικά αποτελέσματα

Ο αγγλικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί στο μέτωπο του Αφγανιστάν μη επανδρωμένα οχήματα (IHA) που έχουν μήκος 10 εκ. και βάρος μόνο 16 γρ. Τα μίνι IHA που ονομάζονται ¨Nano drone¨ είναι ελικόπτερα παρατήρησης που φέρουν μικρή κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες. Ο αγγλικός στρατός αγόρασε 160 τέτοια τεμάχια έναντι 20 εκ. στερλινών από την νορβηγική εταιρία Prox Dynamics.

Το επονομαζόμενο και ως Black Hornet αυτό όχημα, παρατηρεί με επιτυχία τις περιοχές όπου μονάδες των Ταλιμπάν απειλούνε αγγλικές μονάδες και μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με ένα παιχνίδι. Ο λοχίας Κρίστοφερ Πέθερμπριτζ που υπηρετεί στο Αφγανιστάν, μιλώντας στο Sky New είπε σχετικά : ¨ Το Black Hornet ωφελεί πολύ για να εντοπίζουμε τα σημεία από όπου πυροβολούν οι αντάρτες δίχως να βγαίνουμε από το όρυγμα, καθώς και για να ανιχνεύουμε ανοιχτές περιοχές¨.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]