Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «βαθύ λαρύγγι»… made in Greece και η πολύπαθη ΕΥΠ

Ανεξήγητη αδράνεια επιδεικνύεται τα τελευταία 24ωρα σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού μας συστήματος, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για το θέμα που ανέκυψε με την ερώτηση της βουλευτού Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, με θέμα την φερόμενη ως διαρροή πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) προς «ξένους παράγοντες». 

Η αφορμή για την ερώτηση ήταν τα περίφημα «wikileaks» που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας προς την Ουάσιγκτον για επαφές της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ με Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, την εποχή όπου πρεσβευτής της χώρας στην Ελλάδα ήταν ο Τσαρλς Ρις.

Παρότι παρακολουθήσαμε την υπόθεση από την αρχή με πολύ μεγάλη προσοχή εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης της υπηρεσίας που εμπλεκόταν, η οποία και τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από τη γνωστή νεοελληνική παθογένεια της… φαγωμάρας. Σίριαλ που έφτασαν στη Δικαιοσύνη (αν και πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για αθωώσεις σε υποθέσεις υπερ-προβεβλημένες η δημοσιοποίηση των οποίων εξασφάλισε αρκετή αρνητική δημοσιότητα σε μια υπηρεσία που θα έπρεπε να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού, θεσμικά αλά και από τα ίδια της τα στελέχη), αποφασίσαμε να περιμένουμε ώστε να διαπιστώσουμε ποια θα ήταν η αντίδραση στα καταγγελλόμενα.

Η διατύπωση στο επίμαχο τηλεγράφημα που είδαμε στα «wikileaks» ήταν αρκούντως διπλωματική, αφού έκανε λόγο για «δυσαρεστημένους υπαλλήλους, οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, επιρρεπείς σε διαρροές», αξιωματούχους υπηρεσιών με τις οποίες οι πρεσβεία είναι σε επαφή. Δια της μεθόδου της ατόπου απαγωγής και της όποιας δημοσιογραφικής εμπειρίας διαθέτουμε, οι μοναδικές υπηρεσίες που βρίσκονται σε επαφή και συνεργάζονται με την αμερικανική πρεσβεία, είναι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ. Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να αναφέρεται το τηλεγράφημα στην… Πυροσβεστική και την Τροχαία;

Τούτων λεχθέντων δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας θα έχει αυτονόητο ενδιαφέρον. Το περίεργο είναι ότι δεν έχει κινηθεί καμία απολύτως διαδικασία δικαστικής διερεύνησης για την υπόθεση, έστω ως σινιάλο της ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρχών, ότι τέτοιες συμπεριφορές «διαρροών» (πολλοί μιλάνε ευθέως για κατασκοπεία), από οπουδήποτε κι αν προέρχονται απλώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Πέραν του ότι εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αντικατασκοπείας.
Η οσμή… βόθρου που αναδύεται από θύλακες του κράτους από τους οποίους ο πολίτης περιμένεις προστασία και ασφάλεια δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ. Είναι «τοξική»… μολύνει.

Θα επανέλθουμε, ελπίζουμε για να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας από την πειστική απάντηση που θα έχει δώσει στα ερωτήματα το πολιτικό μας σύστημα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΧΑ ΧΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΚΩΝ/ΝΕ... ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΒΑΘΟΣ!!! ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος φίλτατε Κωνσταντίνε αυτή η αποκάλυψη έγινε πριν από περίπου 3 χρόνια. Έχεις κι εσύ γράψει επανειλημμένως. Όμως δεν έχουμε δει κανέναν ν´ ασχολείται με το θέμα το οποίο το θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό. Κι έρχεται τώρα μια Βουλευτίνα και τους χαλάει τη μαγιονέζα. Μπράβο της και μπράβο στο Κόμμα της. Όμως δεν θα έπρεπε η Δικαιοσύνη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να έχει ήδη από την πρώτη στιγμή διατάξει έρευνα για το θέμα; Αυτό που έγραψε ο κύριος πρέσβης στους προισταμένους του και που αποκάλυψαν τα Wikileaks δεν είναι ο ορισμός της Κατασκοπείας; Τι περιμένει δηλαδή και αυτός αλλά και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου; Με πόσες υπηρεσίες αλήθεια του Υπουργείου έχουν επαφή οι αμερικάνοι, όπως πολύ σωστά αναφέρει το πολύ καλό Defense-point; Μα όπως όλοι ξέρουμε κυρίως με την ΕΥΠ και δευτερευόντως με την Αντιτρομοκρατική. Δεν θα είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να βρουν τους δυσαρεστημένους πασόκους εκείνης της εποχής στις υπηρεσίες αυτές. Αρκεί να ρωτήσουν τους τότε προισταμένους τους και τους συνδικαλιστές και μετά όλα θα βρεθούν. Οφείλουν να το κάνουν και άμεσα μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρεπει οι πραγματικοι ενοχοι να πανε φυλακη επιτελους και συγκεκριμενα καποιοι πρεσβεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δείτε που τώρα κανείς δεν θα φαίνεται δυσαρεστημένος από την προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ... Ούτε καν αυτοί που απειλούσαν δημόσια συναδέλφους τους ότι "Όταν θα έρθει η Δημοκρατία, όταν θα έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα δείτε τι θα πάθετε" και που αποδεδειγμένα ήταν και οι πλέον ωφελημένοι από τη ΝΔ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά, Κωνσταντίνε, για πειστικές απαντήσεις από το πολιτικό σύστημα κρατάω μικρό
    καλάθι, ιδίως τώρα που η επιθετική στάση μερικών θα μεταβληθεί σε επιλεκτική άμυνα και λέω επιλεκτική γιατί ξέρεις και ξέρουμε όλοι ότι, όταν αρχίζουν να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα γίνεται το ''o σώζων εαυτόν σωθήτω''. Ο ένας θα δείχνει τον
    άλλον με το δάχτυλο και θα λέει ''ποιος εγώ; όχι .. αυτός''. Πάντως περιμένω γλέντια εντός και εκτός υπηρεσιών. Τώρα αρχίζουν τα ωραία και ενδιαφέροντα.
    Είδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ...
    Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!
    AVANTI MAESTRO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ανοίξει το ... ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]