Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διευθυντής ECFR: «Η Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργούν καταστροφικές καταστάσεις στα Βαλκάνια»


Στην σύγχρονη ψυχολογία υπάρχει ένας εύχρηστος όρος: "reverse psychology" ("αντίστροφη ψυχολογία"). Το ECFR είναι ο ευρωπαϊκός βραχίονας του CFR (Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων), μέλη του οποίου είναι ο Kissinger και ο Brzezinski. Τα συμπεράσματα δικά σας.
 

Παρά το ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έλαβαν οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθούν ακόμη να παρεμποδίζουν τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες, όπως είναι η επέκταση της ΕΕ στις βαλκανικές χώρες, τόνισε ο Mark Leonard διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), σημαντικό αναλυτικό κέντρο με έδρα το Λονδίνο, όπως παρουσιάζεται σε αλβανικό δημοσίευμα της Εξπρές.

Ο Leonard μίλησε στο Ινστιτούτο ‘Brookings’ στην Ουάσιγκτον, στο πάνελ της συζήτησης για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και την έξοδο από την κρίση στην Ευρωζώνη, όπου έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος έλαβαν μεγάλη βοήθεια από την ΕΕ, αλλά εξακολουθούν να επηρεάζουν καταστροφικά πολλές πτυχές της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. Υπάρχει το ζήτημα αυτό, από την αρχή της κρίσης και δεν φαίνεται αυτή η δυναμική να αλλάζει, αφού η Ευρώπη αδυνατεί να επιδράσει στους Έλληνες των Βαλκανίων», δήλωσε ο Leonard.

Λόγω της αντιπολιτευτικής στάσης της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Leonard είπε, ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια είναι δύσκολη, λέγοντας ότι η ένταξη της Τουρκίας, για παράδειγμα, είναι ένα ζήτημα θεωρητικό, χωρίς να είναι βιώσιμο.

Ο Βρετανός πολιτικός στοχαστής και διευθυντής του ECFR, το οποίο επιδρά στο συμβούλιο για την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, εκτιμά ότι μετά την αναμενόμενη ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μελλοντική επέκταση θα απαιτηθεί να αναπτυχθεί σοβαρή συζήτηση, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: Εχέδωρος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μεγάλη υπόθεση η "αντίστροφη ψυχολογία" τη σήμερον ημέρα, πατριώτες. Εκτός από τους μεγαλοεργοδότες, που την εφαρμόζουν για να συνθλίβουν την αυτοεκτίμηση των υπαλλήλων τους και να τους κρατούν πάντα σκυφτούς, την πλασάρουν και τα θρεφτάρια όπως αυτό της φωτογραφίας στους λαούς των προτεκτοράτων για να μην πάρουν πρέφα πόσο ακριβώς αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]